ИВ: "Деда" Иво не стаје!

Карловић у другом колу Индијан Велса победио прошлогодишњег полуфиналисту, 18 година млађег земљака Борну Ћорића.

Тенис 10.03.2019 | 10:15
ИВ: "Деда" Иво не стаје!
Иво Карловић се не предаје, упркос годинама.

Хрват, који је недавно напунио 40 година, изборио је пласман у треће коло Индијан Велса, победом над 12. играчем света, земљаком Борном Ћорићем - 6:4, 7:6 (7:2).

Карловић и даље користи своје најјаче "оружје" - добар сервис, и бележи победе.

Против 18 година млађег Ћорића, који је прошле године играо полуфинале на мастерсу у Калифорнији, одсервирао је 20 ас удараца и стигао до најбољег пласмана у Индијан Велсу од 2011. године.

"Очигледно су четрдесете за мене нове тридесете, и осећам се поново млад. Свиђа ми се то", рекао је Карловић после пласмана у трећу рунду такмичења.

Он је у прошлом колу већ срушио један рекорд, када је елиминацијом Метјуа Ебдена постао најстарији играч који је остварио победу на мастерсу, али се неће зауставити на томе.

У октобру прошле године такође се уписао у историју када је освојио челинџер у Калгарију.

"Сваке недеље сам најстарији у нечему, тако да не знам докле ће то ићи. Следеће недеље ћу можда бити најстарији на терену без вештачког кука", нашалио се Карловић.

"Шалу на страну, стварно је лепо радити нешто што волиш, тако да се надам да ће то потрајати. Ако буде ишло - супер, ако не, опет добро".

Карловић је пре 12 месеци био близу завршетка каријере, јер је осећао болове и био готово ван Топ 100, па се често питао зашто са 39 година и даље игра.

Неке друге ствари много су му тада теже падале.

"Моја породица, супруга и двоје деце, нису могли да путују са мном и патио сам због тога. Сваки пут кад бих одлазио, они су били тужни, али и ја, и нисам желео то да радим", рекао је Карловић, тренутно 89. играч света.

У септембру је пао на 138. место АТП листе, али му је тријумф на челинџеру у Калгарију поново вратио вољу и мотив, па је у јануару одлучио да започне и 19. професионалну сезону.

"И даље осећам болове у колену, рамену, леђима, лакту, али идем даље. Знам да нећу моћи са тим да се носим још дуго, али када ми већ иде, гурам док могу. Када побеђујете, све је боље, и осећате се боље, тако да покушавам да 'стиснем' док су ствари позитивне", поручио је хрватски тенисер.

Каже да га и даље служи сервис, па и даље "испоручује" велики број асова на сваком мечу, а против Ћорића стигао је до 13.273 ас ударца у каријери.

Јасно се сећа да је последњи меч на којем га није служило његово главно „оружје“ био дуел са Гаелом Монфисом још 2008. године, на мастерсу у Монте Карлу, када није успео да упише ниједан ас, због чега је, наравно, изгубио.

Ипак, има промена.

"Некада су ме звали 'Див', а однедавно имам надимак 'Деда'", уз осмех је поручио Карловић.

Каже и да се мењају ствари у игри и да мора да се прилагођава. Покушава да практикује дворучни бекхенд, али, признаје да је тешко уносити новине у његовим годинама, па ће се док буде играо трудити да поправи оно што му је до сада доносило резултате - бекхенд слајс.

Иво "гура" даље, а прилику да стигне до новог изненађења и можда новог рекорда, имаће у наредном мечу у Индијан Велсу, где ће му ривал бити Индијац Прајнеш Гунесваран.

Резултати

Гунесваран - Басилашвили 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4)
А. Зверев - Клижан 6:3, 2:0 предаја Клижана
Ђоковић - Фратанђело 7:6 (5), 6:2
Нишиока - Баутиста Агут 7:6 (3), 6:4
Тим - Томпсон 6:4, 7:5
Колшрајбер - Кириос 6:4, 6:4
Штруф - Беранкис 3:6, 6:3 6:2
Рамос - Чекинато 6:4, 6:2
Раонић - Квери 7:6 (1), 6:4
Карловић - Ћорић 6:4, 7:6 (2)
Монфис - Мајер 6:4, 3:6, 6:3
Симон - Жазири 6:3, 6:7 (6), 6:4

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар