IV: "Deda" Ivo ne staje!

Karlović u drugom kolu Indijan Velsa pobedio prošlogodišnjeg polufinalistu, 18 godina mlađeg zemljaka Bornu Ćorića.

Tenis 10.03.2019 | 10:15
IV: "Deda" Ivo ne staje!
Ivo Karlović se ne predaje, uprkos godinama.

Hrvat, koji je nedavno napunio 40 godina, izborio je plasman u treće kolo Indijan Velsa, pobedom nad 12. igračem sveta, zemljakom Bornom Ćorićem - 6:4, 7:6 (7:2).

Karlović i dalje koristi svoje najjače "oružje" - dobar servis, i beleži pobede.

Protiv 18 godina mlađeg Ćorića, koji je prošle godine igrao polufinale na mastersu u Kaliforniji, odservirao je 20 as udaraca i stigao do najboljeg plasmana u Indijan Velsu od 2011. godine.

"Očigledno su četrdesete za mene nove tridesete, i osećam se ponovo mlad. Sviđa mi se to", rekao je Karlović posle plasmana u treću rundu takmičenja.

On je u prošlom kolu već srušio jedan rekord, kada je eliminacijom Metjua Ebdena postao najstariji igrač koji je ostvario pobedu na mastersu, ali se neće zaustaviti na tome.

U oktobru prošle godine takođe se upisao u istoriju kada je osvojio čelindžer u Kalgariju.

"Svake nedelje sam najstariji u nečemu, tako da ne znam dokle će to ići. Sledeće nedelje ću možda biti najstariji na terenu bez veštačkog kuka", našalio se Karlović.

"Šalu na stranu, stvarno je lepo raditi nešto što voliš, tako da se nadam da će to potrajati. Ako bude išlo - super, ako ne, opet dobro".

Karlović je pre 12 meseci bio blizu završetka karijere, jer je osećao bolove i bio gotovo van Top 100, pa se često pitao zašto sa 39 godina i dalje igra.

Neke druge stvari mnogo su mu tada teže padale.

"Moja porodica, supruga i dvoje dece, nisu mogli da putuju sa mnom i patio sam zbog toga. Svaki put kad bih odlazio, oni su bili tužni, ali i ja, i nisam želeo to da radim", rekao je Karlović, trenutno 89. igrač sveta.

U septembru je pao na 138. mesto ATP liste, ali mu je trijumf na čelindžeru u Kalgariju ponovo vratio volju i motiv, pa je u januaru odlučio da započne i 19. profesionalnu sezonu.

"I dalje osećam bolove u kolenu, ramenu, leđima, laktu, ali idem dalje. Znam da neću moći sa tim da se nosim još dugo, ali kada mi već ide, guram dok mogu. Kada pobeđujete, sve je bolje, i osećate se bolje, tako da pokušavam da 'stisnem' dok su stvari pozitivne", poručio je hrvatski teniser.

Kaže da ga i dalje služi servis, pa i dalje "isporučuje" veliki broj asova na svakom meču, a protiv Ćorića stigao je do 13.273 as udarca u karijeri.

Jasno se seća da je poslednji meč na kojem ga nije služilo njegovo glavno „oružje“ bio duel sa Gaelom Monfisom još 2008. godine, na mastersu u Monte Karlu, kada nije uspeo da upiše nijedan as, zbog čega je, naravno, izgubio.

Ipak, ima promena.

"Nekada su me zvali 'Div', a odnedavno imam nadimak 'Deda'", uz osmeh je poručio Karlović.

Kaže i da se menjaju stvari u igri i da mora da se prilagođava. Pokušava da praktikuje dvoručni bekhend, ali, priznaje da je teško unositi novine u njegovim godinama, pa će se dok bude igrao truditi da popravi ono što mu je do sada donosilo rezultate - bekhend slajs.

Ivo "gura" dalje, a priliku da stigne do novog iznenađenja i možda novog rekorda, imaće u narednom meču u Indijan Velsu, gde će mu rival biti Indijac Prajneš Gunesvaran.

Rezultati

Gunesvaran - Basilašvili 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4)
A. Zverev - Kližan 6:3, 2:0 predaja Kližana
Đoković - Fratanđelo 7:6 (5), 6:2
Nišioka - Bautista Agut 7:6 (3), 6:4
Tim - Tompson 6:4, 7:5
Kolšrajber - Kirios 6:4, 6:4
Štruf - Berankis 3:6, 6:3 6:2
Ramos - Čekinato 6:4, 6:2
Raonić - Kveri 7:6 (1), 6:4
Karlović - Ćorić 6:4, 7:6 (2)
Monfis - Majer 6:4, 3:6, 6:3
Simon - Žaziri 6:3, 6:7 (6), 6:4

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar