ИВ: Фратанђело "презнојио" Ђоковића! Испао Кирјос!

Србин на квалитет до треће рунде! Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Индијан Велса уз нешто тежи посао од очекиваног. Новак није "рутински" стигао до трећег кола.  Најбољи тенисер света остварио је победу у првом мечу у Индијан Велсу, али не лаку, како смо навикли.  Ништа од дуела са Новаком – Кирјос одмах елиминисан са Индијан Велса! Аустралијанац Ник Кирјос наставља да игра у свом маниру, елиминисан је у 1. колу, одмах на првом следећем турниру после освајања титуле.

Тенис 10.03.2019 | 09:00
ИВ: Фратанђело "презнојио" Ђоковића! Испао Кирјос!
Ђоковић је морао да се потруди да би савладао Американца Бјорна Фратанђела у два сета са 7:6 (5), 6:2.

Као што се и очекивало, Ђоковићу је било потребно времена да пронађе прави ритам после 42 дана без такмичарског меча, па је било доста осцилација у игри.

Али Србин је све време деловао врло мирно, стрпљиво је подизао нови игре и био беспрекоран у кључним тренуцима, што је и преломило меч. 

Најбољи тенисер света ће у шеснаестини финала првог Мастерса сезоне играти против Немца Филипа Колшрајбера, који је искористио карактер фаворизованог Ника Кирјоса и елиминисао Аустралијанца.

Ђоковић је кренуо импресивно, освојио је уводна два сервис-гема без изгубљеног поена, док га је са трибина посматрао идол Пит Сампрас. 

Међутим, уследио су очекиване осцилације у игри, а Фратанђело је оберучке прихватао Новакове грешке и добром игром први стиже до брејка за 3:2. 

Ђоковић пропушта прилику да одмах врати брејк, Американацу расте самопоуздање и одржава предност, али Србин показује своју класу када је најпотребније. 

Новак извлачи тешку артиљерију и прво савршеним ритерном, а потом маестралном одбраном враћа брејк у размени од 30 удараца за поравнање на 5:5.

Уследио је тај-брејк у којем је опет превладао Ђоковићев квалитет. Србин испушта вођство од 4:1, али Фратанђело не успева да одоли притиску, прави две грешке при вођству 5:4 и омогућава Ђоковићу да освоји први сет. 

То је преломило меч, јер Ђоковић мотивисан преокретом појачава ритам и са два рутинска брејка лако добија наредни сет за другу победу над Фратанђелом у другом колу Индијан Велса у последње четири сезоне. 

Новаку је на победи честитао Сампрас, уз одушевљење на трибинама иако је већина гледалаца бордила свог представника Фратанђела. 

Ђоковић у Индијан Велсу игра и у дубл конкуренцији, па га пре дуела са Колшрајбером очекује нови наступ у тандему са Фабиом Фоњинијем, у недељу увече. 



Новак Ђоковић направио је успешан први корак у походу на шесту титулу на мастерсу у Индијан Велсу.

Први носилац је у другој рунди савладао Бјорна Фратанђела у два сета - 7:6 (7:5), 6:2.

Српски ас остварио је тријумф, али не "рутински" против 128. играча света, како су многи очекивали.

Први сет добио је тек у тај-брејку, и то након што је ривал први повео.

Американац је одузео сервис Ђоковићу у петом гему, стекао предност (4:2, па 5:3), па је први тенисер света, неуобичајено за њега, био тај који је морао да јури ривала. Новак је то брзо успео (5:5), али је први сет одлучен у тај-брејку.

Фратанђело је искористио Ђоковићеву дугу паузу и недостатак мечева, будући да је на паузи био од освајања Аустралијан Опена, па је опет стекао предност, са два везана мини брејка (5:4), али је први тенисер света био најбољи када је било најважније. У преломном тренутку добио је три поена у низу и стигао до вођства од 1:0 у сетовима.

50

Новак Ђоковић је тријумфом над Бјорном Франтанђелом стигао до 50. победе у каријери у Индијан Велсу, највише на било ком мастерсу. 

Након тога, Ђоковић је био "свој на своме". Одмах је направио брејк, недуго затим и други (4:1) и након тачно сат и по времена остварио пролаз у треће коло такмичења.

Наредни ривал Ђоковића биће искусни Филип Колшајбер, који је убедљиво добио Ника Кирјоса (6:4, 6:4), и то у првом мечу пошто је у Акапулку освојио трофеј тријумфом над Александером Зверевим.

Ђоковић је девет пута играо против Колшајбера у каријери и има скор 8:1. Једину победу Немац, који је тренутно 39. Играч света, остварио је 2009. На Ролан Гаросу, а од тада је нанизао седам везаних пораза, од којих последњи 2016, баш у шеснаестини финала у Индијан Велсу.

За разлику од Ђоковића, трећем тенисеру света Александеру Звереву посао је био олакшан у другој рунди, јер му је Мартин Клижан предао меч у другом сету (6:3, 2:0), док је анонимни Јошихито Нишиока из Јапана приредио изненађење и елиминисао Роберта Баутисту Агута у два сета - 7:6 (7:3), 6:4.

Ништа од дуела са Новаком – Кирјос одмах елиминисан са Индијан Велса! Аустралијанац Ник Кирјос наставља да игра у свом маниру, елиминисан је на првом следећем турниру после освајања титуле, одмах у 1. колу.

Након што је покорио Акапулко где је редом побеђивао Рафаела Надала, Стена Вавринку, Џона Изнера и Александра Зверева, Кирјос је разочарао већ на старту Индија Велса.

Очекивало се да буде један од изазивача Новака Ђоковића, али је поражен одмах у првом мечу од Филипа Колшрајбера у два сета.

Немац је савладао Кирјоса 6:4, 6:4 спасивши свих пет брејк лопти које је имао Аустралијанац и упркос његових 10 ас удараца. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар