IV: Fratanđelo "preznojio" Đokovića! Ispao Kirjos!

Srbin na kvalitet do treće runde! Novak Đoković plasirao se u treće kolo Indijan Velsa uz nešto teži posao od očekivanog. Novak nije "rutinski" stigao do trećeg kola.  Najbolji teniser sveta ostvario je pobedu u prvom meču u Indijan Velsu, ali ne laku, kako smo navikli.  Ništa od duela sa Novakom – Kirjos odmah eliminisan sa Indijan Velsa! Australijanac Nik Kirjos nastavlja da igra u svom maniru, eliminisan je u 1. kolu, odmah na prvom sledećem turniru posle osvajanja titule.

Tenis 10.03.2019 | 09:00
IV: Fratanđelo "preznojio" Đokovića! Ispao Kirjos!
Đoković je morao da se potrudi da bi savladao Amerikanca Bjorna Fratanđela u dva seta sa 7:6 (5), 6:2.

Kao što se i očekivalo, Đokoviću je bilo potrebno vremena da pronađe pravi ritam posle 42 dana bez takmičarskog meča, pa je bilo dosta oscilacija u igri.

Ali Srbin je sve vreme delovao vrlo mirno, strpljivo je podizao novi igre i bio besprekoran u ključnim trenucima, što je i prelomilo meč. 

Najbolji teniser sveta će u šesnaestini finala prvog Mastersa sezone igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, koji je iskoristio karakter favorizovanog Nika Kirjosa i eliminisao Australijanca.

Đoković je krenuo impresivno, osvojio je uvodna dva servis-gema bez izgubljenog poena, dok ga je sa tribina posmatrao idol Pit Sampras. 

Međutim, usledio su očekivane oscilacije u igri, a Fratanđelo je oberučke prihvatao Novakove greške i dobrom igrom prvi stiže do brejka za 3:2. 

Đoković propušta priliku da odmah vrati brejk, Amerikanacu raste samopouzdanje i održava prednost, ali Srbin pokazuje svoju klasu kada je najpotrebnije. 

Novak izvlači tešku artiljeriju i prvo savršenim riternom, a potom maestralnom odbranom vraća brejk u razmeni od 30 udaraca za poravnanje na 5:5.

Usledio je taj-brejk u kojem je opet prevladao Đokovićev kvalitet. Srbin ispušta vođstvo od 4:1, ali Fratanđelo ne uspeva da odoli pritisku, pravi dve greške pri vođstvu 5:4 i omogućava Đokoviću da osvoji prvi set. 

To je prelomilo meč, jer Đoković motivisan preokretom pojačava ritam i sa dva rutinska brejka lako dobija naredni set za drugu pobedu nad Fratanđelom u drugom kolu Indijan Velsa u poslednje četiri sezone. 

Novaku je na pobedi čestitao Sampras, uz oduševljenje na tribinama iako je većina gledalaca bordila svog predstavnika Fratanđela. 

Đoković u Indijan Velsu igra i u dubl konkurenciji, pa ga pre duela sa Kolšrajberom očekuje novi nastup u tandemu sa Fabiom Fonjinijem, u nedelju uveče. 



Novak Đoković napravio je uspešan prvi korak u pohodu na šestu titulu na mastersu u Indijan Velsu.

Prvi nosilac je u drugoj rundi savladao Bjorna Fratanđela u dva seta - 7:6 (7:5), 6:2.

Srpski as ostvario je trijumf, ali ne "rutinski" protiv 128. igrača sveta, kako su mnogi očekivali.

Prvi set dobio je tek u taj-brejku, i to nakon što je rival prvi poveo.

Amerikanac je oduzeo servis Đokoviću u petom gemu, stekao prednost (4:2, pa 5:3), pa je prvi teniser sveta, neuobičajeno za njega, bio taj koji je morao da juri rivala. Novak je to brzo uspeo (5:5), ali je prvi set odlučen u taj-brejku.

Fratanđelo je iskoristio Đokovićevu dugu pauzu i nedostatak mečeva, budući da je na pauzi bio od osvajanja Australijan Opena, pa je opet stekao prednost, sa dva vezana mini brejka (5:4), ali je prvi teniser sveta bio najbolji kada je bilo najvažnije. U prelomnom trenutku dobio je tri poena u nizu i stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

50

Novak Đoković je trijumfom nad Bjornom Frantanđelom stigao do 50. pobede u karijeri u Indijan Velsu, najviše na bilo kom mastersu. 

Nakon toga, Đoković je bio "svoj na svome". Odmah je napravio brejk, nedugo zatim i drugi (4:1) i nakon tačno sat i po vremena ostvario prolaz u treće kolo takmičenja.

Naredni rival Đokovića biće iskusni Filip Kolšajber, koji je ubedljivo dobio Nika Kirjosa (6:4, 6:4), i to u prvom meču pošto je u Akapulku osvojio trofej trijumfom nad Aleksanderom Zverevim.

Đoković je devet puta igrao protiv Kolšajbera u karijeri i ima skor 8:1. Jedinu pobedu Nemac, koji je trenutno 39. Igrač sveta, ostvario je 2009. Na Rolan Garosu, a od tada je nanizao sedam vezanih poraza, od kojih poslednji 2016, baš u šesnaestini finala u Indijan Velsu.

Za razliku od Đokovića, trećem teniseru sveta Aleksanderu Zverevu posao je bio olakšan u drugoj rundi, jer mu je Martin Kližan predao meč u drugom setu (6:3, 2:0), dok je anonimni Jošihito Nišioka iz Japana priredio iznenađenje i eliminisao Roberta Bautistu Aguta u dva seta - 7:6 (7:3), 6:4.

Ništa od duela sa Novakom – Kirjos odmah eliminisan sa Indijan Velsa! Australijanac Nik Kirjos nastavlja da igra u svom maniru, eliminisan je na prvom sledećem turniru posle osvajanja titule, odmah u 1. kolu.

Nakon što je pokorio Akapulko gde je redom pobeđivao Rafaela Nadala, Stena Vavrinku, Džona Iznera i Aleksandra Zvereva, Kirjos je razočarao već na startu Indija Velsa.

Očekivalo se da bude jedan od izazivača Novaka Đokovića, ali je poražen odmah u prvom meču od Filipa Kolšrajbera u dva seta.

Nemac je savladao Kirjosa 6:4, 6:4 spasivši svih pet brejk lopti koje je imao Australijanac i uprkos njegovih 10 as udaraca. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar