Након УЕФА и Премијер лига покренула истрагу против Ситија!

Енглеска Премијер лига покренула је истрагу против Фудбалског клуба Манчестер сити.

Фудбал 12.03.2019 | 08:15
Након УЕФА и Премијер лига покренула истрагу против Ситија!
Сити је, наводно, прекршио правила која се односе на финансијску ускладјеност, власништво трец́их страна и регрутовање младих.

Саопштење Премијер лиге уследило је дан након што је Европска фудбалска унија (УЕФА) отворила истрагу против Ситија јер је наводно покушао прикрити извор прихода од прецењених спонзорстава.

Истраге УЕФА и Премијер лиге подстакнути су процурелим уговором "грађана" коју је објавио немачки недељник Шпигел (Дер Спиегел).

У недавно објављеном тексту Шпигела наводи се да је Сити извршио уплату агенту Џејдона Шанца, када је фудбалер имао само 14 година и пре него што је напустио Вотфорд 2015. године. Млади фудбалер је од тада прешао у Борусију Дортмунд и то управо из Манчестер ситија.

Према правилима Премијер лиге, клубовима није дозвољено да нуде финансијске подстицаје играчима млађим од 16 година или било којој особи која је повезана са тим играчем.

Премијер лига у саопштењу додаје да је Манчестер сити контактиран и да су затражене информације у вези са недавним оптужбама и да је у сталном дијалогу са клубом.

"Без откривања детаља, Лига је истакла да има 'детаљне финансијске прописе и јака правила у областима регрутације играча академија и власништва трец́их страна. Тренутно истражујемо ова питања и омогуц́иц́емо Манчестер ситију сваку прилику да објасни ситуацију", наводи се у саопштењу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар