Nakon UEFA i Premijer liga pokrenula istragu protiv Sitija!

Engleska Premijer liga pokrenula je istragu protiv Fudbalskog kluba Mančester siti.

Fudbal 12.03.2019 | 08:15
Nakon UEFA i Premijer liga pokrenula istragu protiv Sitija!
Siti je, navodno, prekršio pravila koja se odnose na finansijsku uskladjenost, vlasništvo trećih strana i regrutovanje mladih.

Saopštenje Premijer lige usledilo je dan nakon što je Evropska fudbalska unija (UEFA) otvorila istragu protiv Sitija jer je navodno pokušao prikriti izvor prihoda od precenjenih sponzorstava.

Istrage UEFA i Premijer lige podstaknuti su procurelim ugovorom "građana" koju je objavio nemački nedeljnik Špigel (Der Spiegel).

U nedavno objavljenom tekstu Špigela navodi se da je Siti izvršio uplatu agentu Džejdona Šanca, kada je fudbaler imao samo 14 godina i pre nego što je napustio Votford 2015. godine. Mladi fudbaler je od tada prešao u Borusiju Dortmund i to upravo iz Mančester sitija.

Prema pravilima Premijer lige, klubovima nije dozvoljeno da nude finansijske podsticaje igračima mlađim od 16 godina ili bilo kojoj osobi koja je povezana sa tim igračem.

Premijer liga u saopštenju dodaje da je Mančester siti kontaktiran i da su zatražene informacije u vezi sa nedavnim optužbama i da je u stalnom dijalogu sa klubom.

"Bez otkrivanja detalja, Liga je istakla da ima 'detaljne finansijske propise i jaka pravila u oblastima regrutacije igrača akademija i vlasništva trećih strana. Trenutno istražujemo ova pitanja i omogućićemo Mančester sitiju svaku priliku da objasni situaciju", navodi se u saopštenju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar