Он је спријечио 3. свјетски рат?

Није тешко претпоставити како би на бројне провокације Запада реаговала импулсивнија личност, пише лист и оцјењује да управо захваљујуц́и руском предсједнику САД и НАТО још нису започели трец́и свјетски рат.

Свијет 08.03.2019 | 20:35
Он је спријечио 3. свјетски рат?
Запад активно представља Владимира Путина као непријатеља, умјесто да се радује томе што прво мјесто у Кремљу заузима тако уравнотежен и разуман стратег, пише аустријски лист "Контра магазин".

Није тешко претпоставити како би на бројне провокације Запада реаговала импулсивнија личност, пише лист и оцјењује да управо захваљујуц́и руском предсједнику САД и НАТО још нису започели трец́и свјетски рат.

Аутор текста Марко Мејер наводи да се у политичким круговима и медијима користе сва средства како би се дискредитовала дејства Владимира Путина, умјесто да се радују томе што у Кремљу сједи управо Путин, а не нека импулсивна личност која би оштро реаговала на сталне провокације Вашингтона и НАТО-а.

Западни естаблишмент за то не мари, због тога што Путин, за разлику од свог претходника Бориса Јељцина, спречава западну финансијску олигархију да освоји Русију, наводи аутор.

Када би функцију предсједника Русије обављао раздражљивији човек, питање је како би он реаговао на државни преврат у Украјини, остварен уз активну подршку Запада и усмјерен на интеграцију те земље у НАТО, како би се у њој размјестиле ракете на свега неколико стотина километара од Москве.

Аутор предлаже да се одговор на то питање потражи тако што ц́е се замислити ситуација у којој Русија или Кина подржавају смјену режима у Мексику, након чега на власт долазе проруске или прокинеске снаге и отварају могуц́ност да се на територији те земље размјесте руске или кинеске ракете, директно на граници са САД. Мајер сматра да све то веома подсјец́а на Карипску кризу из шездесетих година прошлог вијека.

Он истиче да сви треба да се радују због тога што је предсједник Русије разуман стратег који без обзира на западну агресију досљедно покушава да одржи дијалог и не пада на провокације.

Аутор, међутим, упозорава да ц́е се "Путинова ера" једног дана завршити, подсјец́ајуц́и да, према Уставу Русије, његов предсједнички мандат истиче 2024. године.

"Након тога Владимир Путин може да оде у заслужену пензију, а шта онда?", пита се аутор текста, оцјењујуц́и да за сада нема ниједног потенцијалног насљедника руског предсједника.

Према Мејеровом мишљењу, "стратег Путин" је дужан да представи свог наследника који ц́е бити способан да руководи руском супердржавом послије његовог одласка.

"Остаје само да се надамо да ц́е Владимир Путин нац́и одговарајуц́ег кандидата, који ц́е добити одговарајуц́у подршку међу Русима и успјети достојно да се носи с насљеђем актуелног руског предсједника", закључује Мејер.

(Спутњик)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ВЕТЕРАН

08.03.2019 20:43

тајбисе рат прије завршио него штоби поцео

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какве Глупости

08.03.2019 20:54

Треци свјетски рат би био уједно и последњи рат.,, Узалуд вам труд свираци,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективан текст

08.03.2019 21:12

Одавно нисам цитао овако објективан текст. Запад је свјестан куда све ово иде али као и обицно следи Америцку политику.Мислим да це и томе доци крај јер це јавно мњење врси притисак на политицаре да се дистанцирирају од овакве политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

08.03.2019 21:58

Тацно А замислимо само да неко тако провоцира насега милокрада Он би сутра одма истјеро оно страсиво возило И онда би НАТО И америка видјели ским имају посла

Name

Дора.

08.03.2019 23:04

Путин је прави Човјек са великим Срцем и разумом, Мрзе га само Кукавице из љубоморе, Хтјелиби бити интелегентни као Он алиим им то успијева пага зато мрзе, Није им Он ништа крив ни дужан.

Name

Све избија на поврсину

09.03.2019 11:13

Путнина много висе увазавају на западу него сто ми мислимо. Обицни људи данас имају прилаз многим информацијама Које не иду кроз стампу тако да Пропаганда која је некада била главни извор висе не пали.

Name

Аустрија

09.03.2019 07:24

ЗИВИО ТАТА ПУТИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.9.3.2019

09.03.2019 17:40

То легендо,теби треба дати Нобелову награду,а не Зајеву што мења име државе.

ОДГОВОРИТЕ