Оставка владе због неуспјеха

Финска Влада поднијела је оставку након неуспјешних покушаја реформе система здравства и социјалне заштите, саопштено је из канцеларије финског предјседника Саулија Ниниста.

Свијет 08.03.2019 | 10:55
Оставка владе због неуспјеха
Финска телевизија јавила је да је предсједник Финске прихватио оставку Владе премијера Јухе Сипиле и затражио да Влада настави са радом док се не оформи нови кабинет.

Нинисто је прихватио оставку током краћег разговора са Сипилом који је преносила телевизија МТВ 3.

"Прихватам оставку Владе", изјавио је Нинисто.

Влада је поднијела оставку пред парламентарне изборе који се у Финској одржавају 14. априла, пренио је "Спутњик".

Сипила је изјавио да је веома разочаран тиме што је његов кабинет морао да поднесе оставку, али је нагласио да ће његов тим наставити са радом до формирања новог кабинета.

Он је на конференцији за медије рекао да очекује да ће Финска моћи да формира нову владу прије јуна или јула.

Финска ће 1. јула преузети ротирајуће предсједништво ЕУ.

Извор: СРНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АР

08.03.2019 10:08

Па исто као наси политицар Цим не испуне оно сто су обецали градјанима зна се оставка Али код нас на срецу све иде како треба И нема потребе за оставкама или неким промјенама Све је добро И боље него су нам обецали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2019 10:24

Код нас је вец 30 година сјаси Курта да узјасе Мурта. Али мозе им се ! Народ је тонале омогуцио И само гледа . И на изборима их награди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаааа

08.03.2019 11:39

Евооо и наси це синееее!!!! Ако дају оставке нестаце Републике Српске !! Они са сбојим нерадом и криминалом и бахацењем цувају дрзаву !!!да ко не промијени стање на боље !!у њих само сто горее тоо бољее за њих !!мјесто у затворе они у фотељее а оставке су непознате на брдовитом балкану !!! Јос краду изборе купују папке само да трају сто дузее !!