Ostavka vlade zbog neuspjeha

Finska Vlada podnijela je ostavku nakon neuspješnih pokušaja reforme sistema zdravstva i socijalne zaštite, saopšteno je iz kancelarije finskog predjsednika Saulija Ninista.

Svijet 08.03.2019 | 10:55
Ostavka vlade zbog neuspjeha
Finska televizija javila je da je predsjednik Finske prihvatio ostavku Vlade premijera Juhe Sipile i zatražio da Vlada nastavi sa radom dok se ne oformi novi kabinet.

Ninisto je prihvatio ostavku tokom kraćeg razgovora sa Sipilom koji je prenosila televizija MTV 3.

"Prihvatam ostavku Vlade", izjavio je Ninisto.

Vlada je podnijela ostavku pred parlamentarne izbore koji se u Finskoj održavaju 14. aprila, prenio je "Sputnjik".

Sipila je izjavio da je veoma razočaran time što je njegov kabinet morao da podnese ostavku, ali je naglasio da će njegov tim nastaviti sa radom do formiranja novog kabineta.

On je na konferenciji za medije rekao da očekuje da će Finska moći da formira novu vladu prije juna ili jula.

Finska će 1. jula preuzeti rotirajuće predsjedništvo EU.

Izvor: SRNA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

AR

08.03.2019 10:08

Pa isto kao nasi politicar Cim ne ispune ono sto su obecali gradjanima zna se ostavka Ali kod nas na srecu sve ide kako treba I nema potrebe za ostavkama ili nekim promjenama Sve je dobro I bolje nego su nam obecali

ODGOVORITE
Name

Re

08.03.2019 10:24

Kod nas je vec 30 godina sjasi Kurta da uzjase Murta. Ali moze im se ! Narod je tonale omogucio I samo gleda . I na izborima ih nagradi.

ODGOVORITE
Name

Hahaaaa

08.03.2019 11:39

Evooo i nasi ce sineeee!!!! Ako daju ostavke nestace Republike Srpske !! Oni sa sbojim neradom i kriminalom i bahacenjem cuvaju drzavu !!!da ko ne promijeni stanje na bolje !!u njih samo sto goree too boljee za njih !!mjesto u zatvore oni u foteljee a ostavke su nepoznate na brdovitom balkanu !!! Jos kradu izbore kupuju papke samo da traju sto duzee !!