Венецуела без струје

Већи дио Венецуеле остао је без електричне енергије, укључујући главни град Каракас, а администрација предсједника Николаса Мадура оптужила је опозицију за саботажу.

Свијет 08.03.2019 | 10:34
Венецуела без струје
Струја је нестала у вријеме када владају велике тензије поводом покушаја опозиције, на челу са Хуаном Гваидом, да смијени Мадура са власти. Гваидо има подршку појединих латиноамеричких држава и САД.

Гваидо је изјавио да је нестанак струје донио "хаос, бригу и бијес" и да је то "доказ неефикасности узурпатора", пренио је Би-Би-Си.

"Свјетло ће се вратити када Мадуро буде уклоњен са власти", рекао је лидер опозиције.

Амерички државни секретар Мајкл Помпео оптужио је Мадура за некомпетентност.

"Нема хране. Нема лијекова, а сада нема струје. Сљедеће је да нема Мадура", написао је Помпео на "Твитеру".

Због нестанка електричне енергије преусмјерени су авионски летови са главног аеродрома у Каракасу, а хиљаде радника морале су да оду кућама пјешке.

Венецуела је у погледу производње електричне енергије зависна од своје велике хидроенергетске инфраструктуре. Спорадични нестанци струје дешавају се због недовољног улагања у електромрежу.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мирослав

08.03.2019 09:42

Кад ћете ви политичари САД нестати , ви сте највеће зло овог свјета, свугдје ви своје прсте петљате, дохакаће се и вама док доћу људи на власт у остатку свјета који могу да се договоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

08.03.2019 09:58

Засто се Не би мјесали извини молим те? Америка гледа своје интересе, као и Русија сто гледа своје.. Ја знам да би по дединицији требало да се нико никоме не мјеса и да је то исправно, али у реалности у свјетској дзунгли гдје вази закон јацега, као и у свакој дзунгли и природи, глупо је оцекивати да те Лав не понеде ако ти не једес Лавове. А да тај Мадуро није криминалац, и да је народу обезбједио здрав систем и добар стандард од тог Венецуеланског природног богаства, нема те силе, од Америке до Русије која би успјела направити немире... ко га јебе кад је глуп.

Name

Скептик

08.03.2019 10:25

Владимире,Мадуро је глуп само што није направио атомску бомбу као онај дебељко из С, Кореје. Да је има, видио би да ли би Амери смјели прићи Венецуели.

Name

Ре Владимир

08.03.2019 10:47

По теби друже испаде да изађемо сви у БЛ и почнемо се рокати па ко јачи.

Name

Рашо

08.03.2019 14:51

Ако је игдје Америка требала да се умијеша онда је то Венецуела. Русија је била умијешана задњих 20 година ( од доласка Чавеза) па ево гдје обичан венецуелански народ додје.

Name

децко

08.03.2019 10:14

Земља која је могла бити богатија од Норвеске, захваљујуци опробаном УСА-рецепту у Југославији, Ираку, Сирији, Либији немају ста да једу! Нема рата у којем нису уцествовали и гдје нису донијели биједу уводеци демократију! Колико је зртава пало... то нико не зна! Али Маделине Олбригхт реце да и за пола милиона колатералних зртава исплатило се све сто су урадили и опет би то поновили кад би морало!

ОДГОВОРИТЕ