Venecuela bez struje

Veći dio Venecuele ostao je bez električne energije, uključujući glavni grad Кarakas, a administracija predsjednika Nikolasa Madura optužila je opoziciju za sabotažu.

Svijet 08.03.2019 | 10:34
Venecuela bez struje
Struja je nestala u vrijeme kada vladaju velike tenzije povodom pokušaja opozicije, na čelu sa Huanom Gvaidom, da smijeni Madura sa vlasti. Gvaido ima podršku pojedinih latinoameričkih država i SAD.

Gvaido je izjavio da je nestanak struje donio "haos, brigu i bijes" i da je to "dokaz neefikasnosti uzurpatora", prenio je Bi-Bi-Si.

"Svjetlo će se vratiti kada Maduro bude uklonjen sa vlasti", rekao je lider opozicije.

Američki državni sekretar Majkl Pompeo optužio je Madura za nekompetentnost.

"Nema hrane. Nema lijekova, a sada nema struje. Sljedeće je da nema Madura", napisao je Pompeo na "Tviteru".

Zbog nestanka električne energije preusmjereni su avionski letovi sa glavnog aerodroma u Кarakasu, a hiljade radnika morale su da odu kućama pješke.

Venecuela je u pogledu proizvodnje električne energije zavisna od svoje velike hidroenergetske infrastrukture. Sporadični nestanci struje dešavaju se zbog nedovoljnog ulaganja u elektromrežu.

Izvor: SRNA

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Мирослав

08.03.2019 09:42

Кад ћете ви политичари САД нестати , ви сте највеће зло овог свјета, свугдје ви своје прсте петљате, дохакаће се и вама док доћу људи на власт у остатку свјета који могу да се договоре.

ODGOVORITE
Name

Vladimir

08.03.2019 09:58

Zasto se Ne bi mjesali izvini molim te? Amerika gleda svoje interese, kao i Rusija sto gleda svoje.. Ja znam da bi po dediniciji trebalo da se niko nikome ne mjesa i da je to ispravno, ali u realnosti u svjetskoj dzungli gdje vazi zakon jacega, kao i u svakoj dzungli i prirodi, glupo je ocekivati da te Lav ne ponede ako ti ne jedes Lavove. A da taj Maduro nije kriminalac, i da je narodu obezbjedio zdrav sistem i dobar standard od tog Venecuelanskog prirodnog bogastva, nema te sile, od Amerike do Rusije koja bi uspjela napraviti nemire... ko ga jebe kad je glup.

Name

Skeptik

08.03.2019 10:25

Vladimire,Maduro je glup samo što nije napravio atomsku bombu kao onaj debeljko iz S, Koreje. Da je ima, vidio bi da li bi Ameri smjeli prići Venecueli.

Name

Ре Владимир

08.03.2019 10:47

По теби друже испаде да изађемо сви у БЛ и почнемо се рокати па ко јачи.

Name

Rašo

08.03.2019 14:51

Ako je igdje Amerika trebala da se umiješa onda je to Venecuela. Rusija je bila umiješana zadnjih 20 godina ( od dolaska Čaveza) pa evo gdje običan venecuelanski narod dodje.

Name

decko

08.03.2019 10:14

Zemlja koja je mogla biti bogatija od Norveske, zahvaljujuci oprobanom USA-receptu u Jugoslaviji, Iraku, Siriji, Libiji nemaju sta da jedu! Nema rata u kojem nisu ucestvovali i gdje nisu donijeli bijedu uvodeci demokratiju! Koliko je zrtava palo... to niko ne zna! Ali Madeline Olbright rece da i za pola miliona kolateralnih zrtava isplatilo se sve sto su uradili i opet bi to ponovili kad bi moralo!

ODGOVORITE