Најбогатије жене свијета

Од 2043 најбогатијих људи на свету по листи коју је сачинио Форбс, 227 су жене. Жене чине 11% ове листе, и заједно зарађују 852. 8 милијарди долара. Већина најбогатијих жена на свету свој новац је наследила, али неке од њих су својим радом и трудом успеле да дођу до вртоглавог богатства на банковним рачунима.

Свијет 08.03.2019 | 10:22
Најбогатије жене свијета
Код помислимо на најбогатије жене свеа, прво ћемо помислити да су у питању певачице, глумице, модели или супруге бизнисмена, међутим није баш тако.

У питању су заиста способне жене, које су успеле да се изборе са потешкоћама и напорима, и створе радом и трудом милијарде, а самим тим и уживају у свом богатству. Не можемо рећи да је то увек случај, неке од њих су и насладнице богатства својих мужева или чланова породице.

Околности су различите, а ми вам представљамо топ пет листу најбогатијих жена света - ко су оне, како изгледају и чиме се баве.

5. Сузан Калтен 20.4 милијарди долара (БМW)

Сузан Калтен заједно са својим братом, води успешну фармацеутску компанију, а осим тога власница је половине деоница БМW-а. Најбогатија жена Немачке успешно води свој посао, а слободно време проводи са породицом.

4. Марија Франка Фисоло, 25.2 милијарди долара (Нутелла)

Марија Франка Фисоло поседује богатство у у износу од 25.2 милијарди долара, захваљујући тасту који је заслужан за Нутелу, а њен последњи муж Микеле Фереро, саградио империју "Ферреро Гроуп", а чији производи су нам врло познати, међу којима су "Ферреро Роцхер", "Киндер Цхоцолате" и "Тиц Тац".

3. Жаклин Марс, 27 милијарди долара (Марс чоколадице)

Жаклин Марс је једна од богаташица, која има богатство вредно 27 милијарди долара, а чији је деда Франк Марс основао компанију "Марс", највећег произвођача слаткиша.

2. Алис Валтон, 33.8 милијарди долара (Wал-Март)

Друга по богатству јесте Алис Валтон, која је "тешка" 33.8 милијарди долара, што је више за 1.5 милијарди него прошле године. Она је једина ћерка оснивача "Wал-Марта" Сема Валтона, никада није активно учествовала у послу, али је наравно наследила деонице и дивиденде "Wал-Марта". Једна је од четири жена са презименом Валтон на листи, које су заједно поседују богатство у износу од 49.5 милијарди долара. Друге су: свастика Кристи Валтон, удовица њеног брата Џона, и њена рођака, Ени Валтер Кроенке и Ненси Валтон Лори.

1. Лилиан Бетенкорт, 39.5 милијарди долара (Л’Ореал)

Францускиња Лилијан Бетенкорт је набогатија жена са богатством од 39.5 милијарди долара. Њено богатство је за 3.4 милијарди долара веће него прошле године. Бетенкорт поседује трећину добро познате козметичке куће "Л’Ореал" са својом децом. Њен отац Еужен Шилер, основао је компанију 1907. године, и преминуо 1957. године.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А Додина кци

08.03.2019 12:32

А Додина Агапе кци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

08.03.2019 13:41

Па ово побија горе рецено...све најбогатије зене наслиједиле паре!

Name

Дејан

08.03.2019 15:30

Ове све заједно немају као Елизабета.

ОДГОВОРИТЕ