Najbogatije žene svijeta

Od 2043 najbogatijih ljudi na svetu po listi koju je sačinio Forbs, 227 su žene. Žene čine 11% ove liste, i zajedno zarađuju 852. 8 milijardi dolara. Većina najbogatijih žena na svetu svoj novac je nasledila, ali neke od njih su svojim radom i trudom uspele da dođu do vrtoglavog bogatstva na bankovnim računima.

Svijet 08.03.2019 | 10:22
Najbogatije žene svijeta
Kod pomislimo na najbogatije žene svea, prvo ćemo pomisliti da su u pitanju pevačice, glumice, modeli ili supruge biznismena, međutim nije baš tako.

U pitanju su zaista sposobne žene, koje su uspele da se izbore sa poteškoćama i naporima, i stvore radom i trudom milijarde, a samim tim i uživaju u svom bogatstvu. Ne možemo reći da je to uvek slučaj, neke od njih su i nasladnice bogatstva svojih muževa ili članova porodice.

Okolnosti su različite, a mi vam predstavljamo top pet listu najbogatijih žena sveta - ko su one, kako izgledaju i čime se bave.

5. Suzan Kalten 20.4 milijardi dolara (BMW)

Suzan Kalten zajedno sa svojim bratom, vodi uspešnu farmaceutsku kompaniju, a osim toga vlasnica je polovine deonica BMW-a. Najbogatija žena Nemačke uspešno vodi svoj posao, a slobodno vreme provodi sa porodicom.

4. Marija Franka Fisolo, 25.2 milijardi dolara (Nutella)

Marija Franka Fisolo poseduje bogatstvo u u iznosu od 25.2 milijardi dolara, zahvaljujući tastu koji je zaslužan za Nutelu, a njen poslednji muž Mikele Ferero, sagradio imperiju "Ferrero Group", a čiji proizvodi su nam vrlo poznati, među kojima su "Ferrero Rocher", "Kinder Chocolate" i "Tic Tac".

3. Žaklin Mars, 27 milijardi dolara (Mars čokoladice)

Žaklin Mars je jedna od bogatašica, koja ima bogatstvo vredno 27 milijardi dolara, a čiji je deda Frank Mars osnovao kompaniju "Mars", najvećeg proizvođača slatkiša.

2. Alis Valton, 33.8 milijardi dolara (Wal-Mart)

Druga po bogatstvu jeste Alis Valton, koja je "teška" 33.8 milijardi dolara, što je više za 1.5 milijardi nego prošle godine. Ona je jedina ćerka osnivača "Wal-Marta" Sema Valtona, nikada nije aktivno učestvovala u poslu, ali je naravno nasledila deonice i dividende "Wal-Marta". Jedna je od četiri žena sa prezimenom Valton na listi, koje su zajedno poseduju bogatstvo u iznosu od 49.5 milijardi dolara. Druge su: svastika Kristi Valton, udovica njenog brata Džona, i njena rođaka, Eni Valter Kroenke i Nensi Valton Lori.

1. Lilian Betenkort, 39.5 milijardi dolara (L’Oreal)

Francuskinja Lilijan Betenkort je nabogatija žena sa bogatstvom od 39.5 milijardi dolara. Njeno bogatstvo je za 3.4 milijardi dolara veće nego prošle godine. Betenkort poseduje trećinu dobro poznate kozmetičke kuće "L’Oreal" sa svojom decom. Njen otac Eužen Šiler, osnovao je kompaniju 1907. godine, i preminuo 1957. godine.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A Dodina kci

08.03.2019 12:32

A Dodina Agape kci?

ODGOVORITE
Name

Komentar

08.03.2019 13:41

Pa ovo pobija gore receno...sve najbogatije zene naslijedile pare!

Name

Dejan

08.03.2019 15:30

Ove sve zajedno nemaju kao Elizabeta.

ODGOVORITE