Јачање границе према Србији

БиХ ће искористити све расположиве капацитете како би појачала контролу и надзор на источној граници и спријечила улазак илегалних миграната, закључио је данас Оперативни штаб за питања миграција у БиХ.  

Босна и Херцеговина 07.03.2019 | 18:58
Јачање границе према Србији
С обзиром на оперативне податке о броју миграната у Грчкој и кретању миграната на балканској рути, јачање контроле границе означено је на састанку у Сарајеву као главни приоритет у рјешавању мигрантске ситуације, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара у техничком мандату.

Због тога је затражено од Граничне полиције да за сљедећи састанак Штаба достави анализу о потребном броју полицијских службеника како би се у потпуности затворила 600 километара дуга источна граница, а која ће бити даље прослијеђена Савјету министара. 

Штаб је прихватио понуду мађарске Владе да упути као испомоћ одређени број полицајаца који би вршили мониторинг границе без оружја и полицијских овлаштења и ускоро ће у процедуру према Савјету министара и Предсједништву БиХ бити упућен приједлог споразума, истиче се у саопштењу.

О понуду Владе Мађарске присутне је упознао предсједавајући Штаба и министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић.

У прва два мјесеца ове године у БиХ ушло је 2.260 миграната, што је повећање у односу на исти период прошле године, наводи се у саопштењу. Тренутно се у БиХ налази око 3.500 миграната и сви су смјештени у осам прихватних центара.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Миле

07.03.2019 18:09

Ми не зелимо Границу на Дрни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

07.03.2019 18:43

ја цу да попијем ту границу !!

Name

Милојко

07.03.2019 18:13

Хаха,па мања мјесна заједница бих била у стању да херметички затвори границу, уз 50 % новца колико троси пограницна полиција, будимо мало реални...

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

07.03.2019 20:01

Није ми јасно гдје је проблем ових миграната,сто се нас тице.Људи неце фа остају овдр,треба им помоци да иду куда су кренули,то је хумано.Због цега би ми њих спријецавали да иду на запад,када и ми идемо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

07.03.2019 20:21

Граница на Дрини знаци само јаци надзор над мигрантима.... градјане РС и Србије нико не мозе и неце малтретирати и задрзавати, тако да је то уреду! Немој се доводити у заблуду да мигранти кад јесном удју у бих могу ици даље, јер да могу, отисли би ови који су вец досли ту! Њима нема помоци, Хрватска их не пуста и нико их не зели у ЕУ! Границна полиција Хрватске их цак и удара пеи покусају илегалног преласка границе! Они који додју у бих, остаце овдје!

Name

Маx

07.03.2019 22:55

Па могле би се мало и ОС БИХ ангазовати око тога проблема,свакако ниста корисно не раде за ову дрзаву...

ОДГОВОРИТЕ