Jačanje granice prema Srbiji

BiH će iskoristiti sve raspoložive kapacitete kako bi pojačala kontrolu i nadzor na istočnoj granici i spriječila ulazak ilegalnih migranata, zaključio je danas Operativni štab za pitanja migracija u BiH.  

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


S obzirom na operativne podatke o broju migranata u Grčkoj i kretanju migranata na balkanskoj ruti, jačanje kontrole granice označeno je na sastanku u Sarajevu kao glavni prioritet u rješavanju migrantske situacije, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Zbog toga je zatraženo od Granične policije da za sljedeći sastanak Štaba dostavi analizu o potrebnom broju policijskih službenika kako bi se u potpunosti zatvorila 600 kilometara duga istočna granica, a koja će biti dalje proslijeđena Savjetu ministara. 

Štab je prihvatio ponudu mađarske Vlade da uputi kao ispomoć određeni broj policajaca koji bi vršili monitoring granice bez oružja i policijskih ovlaštenja i uskoro će u proceduru prema Savjetu ministara i Predsjedništvu BiH biti upućen prijedlog sporazuma, ističe se u saopštenju.

O ponudu Vlade Mađarske prisutne je upoznao predsjedavajući Štaba i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić.

U prva dva mjeseca ove godine u BiH ušlo je 2.260 migranata, što je povećanje u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u saopštenju. Trenutno se u BiH nalazi oko 3.500 migranata i svi su smješteni u osam prihvatnih centara.

(Srna)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Mile

07.03.2019 19:09

Mi ne zelimo Granicu na Drni...

ja cu da popijem tu granicu !!

NN

07.03.2019 19:43

Milojko

07.03.2019 19:13

Haha,pa manja mjesna zajednica bih bila u stanju da hermetički zatvori granicu, uz 50 % novca koliko trosi pogranicna policija, budimo malo realni...

055

07.03.2019 21:01

Nije mi jasno gdje je problem ovih migranata,sto se nas tice.Ljudi nece fa ostaju ovdr,treba im pomoci da idu kuda su krenuli,to je humano.Zbog cega bi mi njih sprijecavali da idu na zapad,kada i mi idemo!

Granica na Drini znaci samo jaci nadzor nad migrantima.... gradjane RS i Srbije niko ne moze i nece maltretirati i zadrzavati, tako da je to uredu! Nemoj se dovoditi u zabludu da migranti kad jesnom udju u bih mogu ici dalje, jer da mogu, otisli bi ovi koji su vec dosli tu! Njima nema pomoci, Hrvatska ih ne pusta i niko ih ne zeli u EU! Granicna policija Hrvatske ih cak i udara pei pokusaju ilegalnog prelaska granice! Oni koji dodju u bih, ostace ovdje!

decko

07.03.2019 21:21

Max

07.03.2019 23:55

Pa mogle bi se malo i OS BIH angazovati oko toga problema,svakako nista korisno ne rade za ovu drzavu...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.