Солскјер: Ово је Јунајтед, тако ми то радимо!

Нападач Манчестер јунајтеда, Маркус Рашфорд, први пут је шутирао пенал у такмичарској утакмици и погодио је. Можда један од најважнијих голова у каријери.  Солскјер: Успели смо, вратили смо клуб у европски врх! „Ми смо Манчестер Јунајтед, а ово је била наша ноћ“, каже в. д. тренера Црвених ђавола.

Фудбал 07.03.2019 | 18:45
Солскјер: Ово је Јунајтед, тако ми то радимо!
"Фантастично" - тако је Оле Гунар Солскјер у једној речи описао све оно што се вечерас догодило на терену Парка принчева. Његов вртић са Олд Трафорда приредио је велико изненађење избацивши Пари Сен Жермен победом у реваншу од 3:1.

"Вера у мојим играчима, у овом тиму, то је оно што сам желео да видим код њих вечерас. Почели смо фантастично, планирали смо да постигнемо први гол, али нисмо га баш очекивали после два минута игре. То нам је и отворило утакмицу, желели смо још голова. Увек постоји сумња и страх код пенала. Играо сам Лигу шампиона с Молдеом против Базела пре неколико година, мој играч је промашио шут и испали смо. Вечерас ми се вратило", рекао је Солскјер.

Норвежанин посебно хвали храброст Маркуса Рашфорда.

"Њему је тек 21 година, а већ је под огромним притиском. Међутим, момак је неустрашив, не боји се никога. Он и Ромелу су били фантастични вечерас. То је Лига шампиона, голови су им посао. Припремао сам их синоћ уз утакмицу Реала и Ајакса. Мислим да су схватили да би и њихова судбина могла да буде слична. Успели смо, вратили смо се у европски врх. Очекивано, ми смо Манчестер Јунајтед, а ово је била наша ноћ. Наш тим је малд и свеж, има пуно енергије, а то се видело и по голу који смо постигли", закључио је и даље вршилац дужности тренера Манчестер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер.

Јунајтед је постао први клуб који је после 0:2 код куће успео да преокрене скор на страни у осмини и пласира се у четвртфинале.

Рашфорд је био прецизан са 11 метара у трећем минуту надокнаде пошто је судија Дамир Скомина претходно показао на белу тачку. Дало је пре тога шутирао, лопта погодила Кимпембеа у лакат у скоку, а ВАР је пресудио да је то пенал.

"Најважније је било шутирати пенал хладне главе. То стално вежбамо. Желео да пуцам тај пенал. То су моменти за које се живи, желели смо после свега да будемо ти који ће имати осмех на лицу", изјавио је Рашфорд. 

Манчестер јунајтед је у Париз стигао без десеторице играча, практично играло је неколико клинаца из академије клуба и победа је тиме вреднија. 

"Чинило се да се све уротило против нас у последње време. Навикли смо да преживљавамо, показали смо карактер поново. Гррамо даље и све смо бољи. Прелепо је ово што се догодило, имати десет повређених играча, али оваква прилика се заслужује", закључио је Рашфорд. 

Велики део посла обавио је Ромелу Лукаку који је постигао прва два гола за тим Олеа Гунара Солскјера. 

"Маркус и ја смо знали да је посао на нама у овом мечу, потш смо заједно играли и против Фулама. Било је задовољство играти сам њим у оваквом мечу. Договорили смо се да вршимо висок притисак на њихову одбрану, рекао сам му сваки пут када шутне да ћу ићи на одбитак. Све креће од тренинга, пет на пет, шест на шест, такмичарски дух ту почиње. Нама је то природно, ми настављамо све док судија не свира крај", изјавио је Лукаку. 

Оле Гунар Солскјер је блистао од среће. 

"Фантастичан меч. Та вера код момака је било оно чему смо се надали. Имали смо одличан старт. Планирали смо да први дамо гол, али нисмо очекивали да ће доћи тако брзо. То нам је отворило врата успеха. Рашфорд је без страха извео пенал. Има 21 годину! Тај момак се ничега не боји! Знали смо да је све могуће. Ово је Јунајтед, тако ми то радимо. Чонг и Гринвуд који су ушли пред крај дали су нам додатну енергију", изјавио је Солскјер.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар