Solskjer: Ovo je Junajted, tako mi to radimo!

Napadač Mančester junajteda, Markus Rašford, prvi put je šutirao penal u takmičarskoj utakmici i pogodio je. Možda jedan od najvažnijih golova u karijeri.  Solskjer: Uspeli smo, vratili smo klub u evropski vrh! „Mi smo Mančester Junajted, a ovo je bila naša noć“, kaže v. d. trenera Crvenih đavola.

Fudbal 07.03.2019 | 18:45
Solskjer: Ovo je Junajted, tako mi to radimo!
"Fantastično" - tako je Ole Gunar Solskjer u jednoj reči opisao sve ono što se večeras dogodilo na terenu Parka prinčeva. Njegov vrtić sa Old Traforda priredio je veliko iznenađenje izbacivši Pari Sen Žermen pobedom u revanšu od 3:1.

"Vera u mojim igračima, u ovom timu, to je ono što sam želeo da vidim kod njih večeras. Počeli smo fantastično, planirali smo da postignemo prvi gol, ali nismo ga baš očekivali posle dva minuta igre. To nam je i otvorilo utakmicu, želeli smo još golova. Uvek postoji sumnja i strah kod penala. Igrao sam Ligu šampiona s Moldeom protiv Bazela pre nekoliko godina, moj igrač je promašio šut i ispali smo. Večeras mi se vratilo", rekao je Solskjer.

Norvežanin posebno hvali hrabrost Markusa Rašforda.

"Njemu je tek 21 godina, a već je pod ogromnim pritiskom. Međutim, momak je neustrašiv, ne boji se nikoga. On i Romelu su bili fantastični večeras. To je Liga šampiona, golovi su im posao. Pripremao sam ih sinoć uz utakmicu Reala i Ajaksa. Mislim da su shvatili da bi i njihova sudbina mogla da bude slična. Uspeli smo, vratili smo se u evropski vrh. Očekivano, mi smo Mančester Junajted, a ovo je bila naša noć. Naš tim je mald i svež, ima puno energije, a to se videlo i po golu koji smo postigli", zaključio je i dalje vršilac dužnosti trenera Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer.

Junajted je postao prvi klub koji je posle 0:2 kod kuće uspeo da preokrene skor na strani u osmini i plasira se u četvrtfinale.

Rašford je bio precizan sa 11 metara u trećem minutu nadoknade pošto je sudija Damir Skomina prethodno pokazao na belu tačku. Dalo je pre toga šutirao, lopta pogodila Kimpembea u lakat u skoku, a VAR je presudio da je to penal.

"Najvažnije je bilo šutirati penal hladne glave. To stalno vežbamo. Želeo da pucam taj penal. To su momenti za koje se živi, želeli smo posle svega da budemo ti koji će imati osmeh na licu", izjavio je Rašford. 

Mančester junajted je u Pariz stigao bez desetorice igrača, praktično igralo je nekoliko klinaca iz akademije kluba i pobeda je time vrednija. 

"Činilo se da se sve urotilo protiv nas u poslednje vreme. Navikli smo da preživljavamo, pokazali smo karakter ponovo. Grramo dalje i sve smo bolji. Prelepo je ovo što se dogodilo, imati deset povređenih igrača, ali ovakva prilika se zaslužuje", zaključio je Rašford. 

Veliki deo posla obavio je Romelu Lukaku koji je postigao prva dva gola za tim Olea Gunara Solskjera. 

"Markus i ja smo znali da je posao na nama u ovom meču, potš smo zajedno igrali i protiv Fulama. Bilo je zadovoljstvo igrati sam njim u ovakvom meču. Dogovorili smo se da vršimo visok pritisak na njihovu odbranu, rekao sam mu svaki put kada šutne da ću ići na odbitak. Sve kreće od treninga, pet na pet, šest na šest, takmičarski duh tu počinje. Nama je to prirodno, mi nastavljamo sve dok sudija ne svira kraj", izjavio je Lukaku. 

Ole Gunar Solskjer je blistao od sreće. 

"Fantastičan meč. Ta vera kod momaka je bilo ono čemu smo se nadali. Imali smo odličan start. Planirali smo da prvi damo gol, ali nismo očekivali da će doći tako brzo. To nam je otvorilo vrata uspeha. Rašford je bez straha izveo penal. Ima 21 godinu! Taj momak se ničega ne boji! Znali smo da je sve moguće. Ovo je Junajted, tako mi to radimo. Čong i Grinvud koji su ušli pred kraj dali su nam dodatnu energiju", izjavio je Solskjer.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar