Хајко Мас осудио одлуку Венецуеле

Шеф немачке дипломатије Хајко Мас осудио је одлуку власти Венецуеле о протеривању немачког амбасадора из Каракаса оцењујући да то само отежава ситуацију.

Свијет 07.03.2019 | 07:31
Хајко Мас осудио одлуку Венецуеле
"Реч је о несхватљивој одлуци која погоршава ситуацију и не доприноси смиривању напетости", рекао је Мас.

Министарство иностраних послова Венецуеле саопштило је раније данас да је немачки амбасадор у Венецуели Даниел Кринер проглашен непожељном особом (персонна нон грата) и замољен је да напусти земљу у року од 48 сати. 

Министарство је навело да се Кринер умешао у унутрашња питања Венецуеле. 

Кринер је у понедељак заједно са више од десет амбасадора био на међународном аеродрому у Каракасу где је дочекан лидер опозиције и самопроглашени привремени председник Венецуеле Хуан Гваидо. 

Гваидо се вратио пре два дана у Каракас после вишедневног пута у околним земљама, упркос претњама хапшењем пошто су му власти председника Николаса Мадура претходно забраниле излазак са територије Венецуеле.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.7.3.2019

07.03.2019 11:17

Багро једна висте направили пропаст у,Венецуели.Гдегод сте се умешали оставили сте хаос и сиротињу.Фашисту Гваиду сте поставили да крадете нафту и рудна богаства као у,Ираку,Либији.Никад нисте донели некој држави просперитет,него само хаос и пљачка држава.Мадуро живео,недај каубојима да пљачкају вашау државу.

ОДГОВОРИТЕ