Hajko Mas osudio odluku Venecuele

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas osudio je odluku vlasti Venecuele o proterivanju nemačkog ambasadora iz Karakasa ocenjujući da to samo otežava situaciju.

Svijet 07.03.2019 | 07:31
Hajko Mas osudio odluku Venecuele
"Reč je o neshvatljivoj odluci koja pogoršava situaciju i ne doprinosi smirivanju napetosti", rekao je Mas.

Ministarstvo inostranih poslova Venecuele saopštilo je ranije danas da je nemački ambasador u Venecueli Daniel Kriner proglašen nepoželjnom osobom (personna non grata) i zamoljen je da napusti zemlju u roku od 48 sati. 

Ministarstvo je navelo da se Kriner umešao u unutrašnja pitanja Venecuele. 

Kriner je u ponedeljak zajedno sa više od deset ambasadora bio na međunarodnom aerodromu u Karakasu gde je dočekan lider opozicije i samoproglašeni privremeni predsednik Venecuele Huan Gvaido. 

Gvaido se vratio pre dva dana u Karakas posle višednevnog puta u okolnim zemljama, uprkos pretnjama hapšenjem pošto su mu vlasti predsednika Nikolasa Madura prethodno zabranile izlazak sa teritorije Venecuele.

(Beta)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neđo.7.3.2019

07.03.2019 11:17

Bagro jedna viste napravili propast u,Venecueli.Gdegod ste se umešali ostavili ste haos i sirotinju.Fašistu Gvaidu ste postavili da kradete naftu i rudna bogastva kao u,Iraku,Libiji.Nikad niste doneli nekoj državi prosperitet,nego samo haos i pljačka država.Maduro živeo,nedaj kaubojima da pljačkaju vašau državu.

ODGOVORITE