Срећа прати храбре, не и Наполи...

20 пута у оквир гола, Јуве на +7! Да је улазило оно што другима јесте…

Фудбал 07.03.2019 | 16:45
Срећа прати храбре, не и Наполи...
Јувентусова кривица. Стара дама је убила Серију А. Већ седам година узастопце шампион, само је питање дана када ће званично моћи да пришије и ову осму. Наполи ће опет да буде други, пошто је од конкуренције бољи отприлике онолико колико је гори од Јувентуса. Или баш и није тако? Статистичари компаније Опта су наиме израчунали да је Наполи ове сезоне био најмалерознији тим Серије А, барем ако гледамо колико су пута уместо у мрежу гађали у оквир гола.

Опта је све лепо сабрала и дошла до закључка да би Наполи на конту имао 20 голова више да га у нападима нису спречавале статива или пречка. Нико други у Италији није баш толико пута распалио по оквиру гола.

Кад бисмо сада све те стативе и пречке претворили у голове – и дате и примљене – Наполи би имао 11 бодова више  и био на минус седам у односу на Јуве, јер би и Стар дама имала два бода више него сада. И опет би вероватно била првак, али би Наполитанци бар могли да се надају. Овако – мрка капа, јер Јуве је чак 16 корака изнад најближег ривала.

Ако уопште у Италији и има достојног ривала…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар