Sreća prati hrabre, ne i Napoli...

20 puta u okvir gola, Juve na +7! Da je ulazilo ono što drugima jeste…

Fudbal 07.03.2019 | 16:45
Sreća prati hrabre, ne i Napoli...
Juventusova krivica. Stara dama je ubila Seriju A. Već sedam godina uzastopce šampion, samo je pitanje dana kada će zvanično moći da prišije i ovu osmu. Napoli će opet da bude drugi, pošto je od konkurencije bolji otprilike onoliko koliko je gori od Juventusa. Ili baš i nije tako? Statističari kompanije Opta su naime izračunali da je Napoli ove sezone bio najmalerozniji tim Serije A, barem ako gledamo koliko su puta umesto u mrežu gađali u okvir gola.

Opta je sve lepo sabrala i došla do zaključka da bi Napoli na kontu imao 20 golova više da ga u napadima nisu sprečavale stativa ili prečka. Niko drugi u Italiji nije baš toliko puta raspalio po okviru gola.

Kad bismo sada sve te stative i prečke pretvorili u golove – i date i primljene – Napoli bi imao 11 bodova više  i bio na minus sedam u odnosu na Juve, jer bi i Star dama imala dva boda više nego sada. I opet bi verovatno bila prvak, ali bi Napolitanci bar mogli da se nadaju. Ovako – mrka kapa, jer Juve je čak 16 koraka iznad najbližeg rivala.

Ako uopšte u Italiji i ima dostojnog rivala…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar