Управа Бајерна критиковала Лева!

Управа Бајерна из Минхена критиковала је Јокхима Лева због начина на којки је саопштио да више неће звати Томаса Милера, Матса Хумелса и Џерома Боатенга.

Фудбал 07.03.2019 | 11:45
Управа Бајерна критиковала Лева!
Бајерн љут на селектора: Зашто баш сад?! Баварцима се није свидео начин на који су Милер, Хумелс и Боатенг "искључени" из националног тима Немачке.

Лев, селектор фудбалске репрезентација Немачке, јуче је саопштио Томасу Милеру, Џерому Боатенгу и Матсу Хумелсу да на њих више не рачуна.

Он је такву одлуку донео после катастрофалног учинка Немачке на Светском првенству у Русији прошлог лета, када је као бранилац титуле елиминисана у групној фази такмичења.

"Ми у суштини не коментаришемо спортске одлуке селектора, али сматрамо да су упитне околности и време објављивања те одлуке играчима", наводи се у саопштењу Бајерна.

У Бајерну су указали да је последња утакмица државног тима била 19. новембра и да све у клубу "иритира" чињеница да су играчи и јавност о одлуци селектора обавештени три месеца касније, а уочи утакмица са Волфсбургом у Бундеслиги и Ливерпулом у Лиги шампиона.

Очекује да ће Лев у наредних неколико дана саопштити састав тима за наредне утакмице.

Бајерн је похвалио учинак својих фудбалера у репрезентацији, пошто су сва тројица учествовали у освајању Светског првенства 2014. године.

У уторак је као бомба из Немачке одјекнула вест о "сечи" трофејних репрезентативаца из националног тима.

Селектор Јоаким Лев одлучио је да се захвали Томасу Милеру (29), Матсу Хумелсу (30) и Жерому Боатенгу (30), члановима генерације који су освојили титулу шампиона света 2014. и то уз огроман допринос.

Између осталог, Милер и Хумелс били су чланови идеалног тима тог Мундијала.

Иако су могли још да пруже, они неће више бити чланови "Маншафта", а њихов клуб - Бајерн - био је љут када је примио ту информацију и дан после издао је саопштење у којем је критиковао тај Левов гест.

"Иначе не коментаришемо спортске одлуке селектора Јоакима Лева, јер је избор играча потпуно у његовој одговорности. Међутим, верујемо да су упитни време и околности у којима је јавности саопштена оваква одлука".

Конкретно, Бајерну смета то што је прошло превише времена од последње утакмице репрезентације, односно то што је од 19. новембра 2018. било више него довољно простора да се играчима саопшти та одлука.

"Иритира нас чињеница да су наши играчи и јавност били информисани три месеца касније, тек уочи јако важних утакмица у борби за титулу Бундеса против Волфсбурга и неколико дана пре одлучујућег меча осмине финала против Ливерпула. Такође, изненађени смо да је то урађено тек јуче, током неочекиване посете Јоакима Лева и Оливера Бирхофа (директора репрезентација и националне Академије) Бајерну".

Баварци су подсетили да су Милер, Хумелс и Боатенг заједно сакупили чак 246 утакмица за Немачку и да су у том периоду били изузетно успешни.

Саопштење које су потписали директор Бајерна Карл-Хајнц Румениге и спортски директор Хасан Салихамиџић закључено је нагласком на велики допринос "отписане" тројке освајању Мундијала 2014. и на њихов огроман утицај на репрезентацију и немачки фудбал у целини.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар