Uprava Bajerna kritikovala Leva!

Uprava Bajerna iz Minhena kritikovala je Jokhima Leva zbog načina na kojki je saopštio da više neće zvati Tomasa Milera, Matsa Humelsa i Džeroma Boatenga.

Fudbal 07.03.2019 | 11:45
Uprava Bajerna kritikovala Leva!
Bajern ljut na selektora: Zašto baš sad?! Bavarcima se nije svideo način na koji su Miler, Humels i Boateng "isključeni" iz nacionalnog tima Nemačke.

Lev, selektor fudbalske reprezentacija Nemačke, juče je saopštio Tomasu Mileru, Džeromu Boatengu i Matsu Humelsu da na njih više ne računa.

On je takvu odluku doneo posle katastrofalnog učinka Nemačke na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošlog leta, kada je kao branilac titule eliminisana u grupnoj fazi takmičenja.

"Mi u suštini ne komentarišemo sportske odluke selektora, ali smatramo da su upitne okolnosti i vreme objavljivanja te odluke igračima", navodi se u saopštenju Bajerna.

U Bajernu su ukazali da je poslednja utakmica državnog tima bila 19. novembra i da sve u klubu "iritira" činjenica da su igrači i javnost o odluci selektora obavešteni tri meseca kasnije, a uoči utakmica sa Volfsburgom u Bundesligi i Liverpulom u Ligi šampiona.

Očekuje da će Lev u narednih nekoliko dana saopštiti sastav tima za naredne utakmice.

Bajern je pohvalio učinak svojih fudbalera u reprezentaciji, pošto su sva trojica učestvovali u osvajanju Svetskog prvenstva 2014. godine.

U utorak je kao bomba iz Nemačke odjeknula vest o "seči" trofejnih reprezentativaca iz nacionalnog tima.

Selektor Joakim Lev odlučio je da se zahvali Tomasu Mileru (29), Matsu Humelsu (30) i Žeromu Boatengu (30), članovima generacije koji su osvojili titulu šampiona sveta 2014. i to uz ogroman doprinos.

Između ostalog, Miler i Humels bili su članovi idealnog tima tog Mundijala.

Iako su mogli još da pruže, oni neće više biti članovi "Manšafta", a njihov klub - Bajern - bio je ljut kada je primio tu informaciju i dan posle izdao je saopštenje u kojem je kritikovao taj Levov gest.

"Inače ne komentarišemo sportske odluke selektora Joakima Leva, jer je izbor igrača potpuno u njegovoj odgovornosti. Međutim, verujemo da su upitni vreme i okolnosti u kojima je javnosti saopštena ovakva odluka".

Konkretno, Bajernu smeta to što je prošlo previše vremena od poslednje utakmice reprezentacije, odnosno to što je od 19. novembra 2018. bilo više nego dovoljno prostora da se igračima saopšti ta odluka.

"Iritira nas činjenica da su naši igrači i javnost bili informisani tri meseca kasnije, tek uoči jako važnih utakmica u borbi za titulu Bundesa protiv Volfsburga i nekoliko dana pre odlučujućeg meča osmine finala protiv Liverpula. Takođe, iznenađeni smo da je to urađeno tek juče, tokom neočekivane posete Joakima Leva i Olivera Birhofa (direktora reprezentacija i nacionalne Akademije) Bajernu".

Bavarci su podsetili da su Miler, Humels i Boateng zajedno sakupili čak 246 utakmica za Nemačku i da su u tom periodu bili izuzetno uspešni.

Saopštenje koje su potpisali direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige i sportski direktor Hasan Salihamidžić zaključeno je naglaskom na veliki doprinos "otpisane" trojke osvajanju Mundijala 2014. i na njihov ogroman uticaj na reprezentaciju i nemački fudbal u celini.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar