Јованчевић: Почео сам с фудбалом, није испало лоше!

Српски атлетичар, Страхиња Јованчевић, гостовао је у вестима телевизије О2 где је причао о свом путу ка медаљи на Европском првенству.

Остали спортови 06.03.2019 | 20:45
Јованчевић: Почео сам с фудбалом, није испало лоше!
"Одувек сам од себе очекивао да могу да скочим осам метара, али да скочим у финалу и то првом... то је огроман успех", рекао је Јованчевић.

Српски атлетичар је скоком од 8,03 метара, што је уједно и национални рекорд, освојио бронзану медаљу, прву за Србију на дворанском шампионату континента.

Јованчевић каже да полако тек постаје свестан успеха који је направио. На почетку каријере имао је доста проблема, али је успео то да преброди и сада је на европском трону.

"Све креће од васпитања и куће где вас уче да морате увек да се борите. После сам васпитавао самог себе, а и такав сам рођен као борац. Издржао сам све и после свих тих неуспеха и падова сам успео да се попнем на трон"

Пре атлетике тренирао је фудбал, али како каже добро је испало.

"Сви дечаци највише гледају, па сам тако и ја кренуо. Стицајем околности на крају сам у атлетици и није уопште испало лоше", рекао је он и додао да је циљ финале Светског првенства.

Када је реч о Олимпијским играма, Јованчевић каже:

"ОИ су сан сваког атлетичара, свако ко почне озбиљније да се бави атлетиком размишља о томе. То је круна каријере и то ми је главни циљ".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар