Jovančević: Počeo sam s fudbalom, nije ispalo loše!

Srpski atletičar, Strahinja Jovančević, gostovao je u vestima televizije O2 gde je pričao o svom putu ka medalji na Evropskom prvenstvu.

  • Sport
  • Ostali sportovi


"Oduvek sam od sebe očekivao da mogu da skočim osam metara, ali da skočim u finalu i to prvom... to je ogroman uspeh", rekao je Jovančević.

Srpski atletičar je skokom od 8,03 metara, što je ujedno i nacionalni rekord, osvojio bronzanu medalju, prvu za Srbiju na dvoranskom šampionatu kontinenta.

Jovančević kaže da polako tek postaje svestan uspeha koji je napravio. Na početku karijere imao je dosta problema, ali je uspeo to da prebrodi i sada je na evropskom tronu.

"Sve kreće od vaspitanja i kuće gde vas uče da morate uvek da se borite. Posle sam vaspitavao samog sebe, a i takav sam rođen kao borac. Izdržao sam sve i posle svih tih neuspeha i padova sam uspeo da se popnem na tron"

Pre atletike trenirao je fudbal, ali kako kaže dobro je ispalo.

"Svi dečaci najviše gledaju, pa sam tako i ja krenuo. Sticajem okolnosti na kraju sam u atletici i nije uopšte ispalo loše", rekao je on i dodao da je cilj finale Svetskog prvenstva.

Kada je reč o Olimpijskim igrama, Jovančević kaže:

"OI su san svakog atletičara, svako ko počne ozbiljnije da se bavi atletikom razmišlja o tome. To je kruna karijere i to mi je glavni cilj".

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.