ЕК: "Делфини" на Хрвате у најјачем саставу!

Дејан Савић озбиљно приступа утакмици Д групе Европа купа у Сиску, иако она неће имати такмичарског значаја.

Остали спортови 06.03.2019 | 21:45
ЕК: "Делфини" на Хрвате у најјачем саставу!
Селектор Србије Дејан Савић одредио је тим за утакмицу против Хрватске, која је на програму наредног уторка од 17.30 часова у Сиску.

Као што је и најављено, "делфини" ће наступити у саставу који је освојио титулу на Европском првенству у Барселони, иако су и Србија и Хрватска осигурале пласман на Фајнал ејт Европа купа, па је предстојећи окршај зато лишен такмичарског значаја.

Играће се за престиж и "цртицу" у међусобном билансу.

СПИСАК

Гојко Пијетловић (Шабац), Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић (Солнок), Сава Ранђеловић (ОСЦ), Милош Ћук (Младост), Душко Пијетловић (Динамо), Немања Вицо (Триестина), Милан Алексић (Солнок), Никола Јакшић (Ференцварош), Филип Филиповић (Про Реко), Андрија Прлаиновић (Солнок), Стефан Митровић (Ференцварош) и Бранислав Митровић (ОСЦ).

Национални тим у Сиску ће се окупити у понедељак увече и за 24 сата до почетка утакмице одрадити два тренинга.

"Најавили смо да ћемо против Хрватске играти у најјачем саставу. Они су такође позвали најбоље играче, тако да сам сигуран да ће утакмица бити квалитетна. Играћемо још ове године, али важно је подсетити да у сваки меч улазимо са највишим амбицијама, а дуел са тимом који нам је често био ривал у најважнијим утакмицама, прилика је да видимо где смо тренутно", прокоментарисао је Дејан Савић.

Екипа ће се окупити у Сиску у понедељак увече, када ће имати тренинг, а тренираће се и на дан утакмице, у уторак 12. марта. Дуел почиње у 17.30.

Обе селекције су се већ пласирале на Ф8 Европа купа који ће од 5. до 7. априла бити одржан у Загребу. Прве четири екипе са тог такмичења стичу право играња на финалном турниру Светске лиге у јуну у Београду.

Уколико Србија буде међу прве четири, из Загреба у Београд ће отићи три екипе, јер је Србија као домаћин директан учесник.

Фајнал ејт Европа купа биће одржан од 5. до 7. априла у Загребу.

Најбоље четири екипе пласираће се на финални турнир Светске лиге, у јуну у Београду, с тим што "делфини" као домаћини имају гарантовано учешће. Шампион Светске лиге стећи ће право наступа на Олимпијским играма у Токију.

Први меч Србије и Хрватске у Европа купу, пре три месеца у Нишу, завршен је победом наше селекције након петераца.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар