EK: "Delfini" na Hrvate u najjačem sastavu!

Dejan Savić ozbiljno pristupa utakmici D grupe Evropa kupa u Sisku, iako ona neće imati takmičarskog značaja.

Ostali sportovi 06.03.2019 | 21:45
EK: "Delfini" na Hrvate u najjačem sastavu!
Selektor Srbije Dejan Savić odredio je tim za utakmicu protiv Hrvatske, koja je na programu narednog utorka od 17.30 časova u Sisku.

Kao što je i najavljeno, "delfini" će nastupiti u sastavu koji je osvojio titulu na Evropskom prvenstvu u Barseloni, iako su i Srbija i Hrvatska osigurale plasman na Fajnal ejt Evropa kupa, pa je predstojeći okršaj zato lišen takmičarskog značaja.

Igraće se za prestiž i "crticu" u međusobnom bilansu.

SPISAK

Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

Nacionalni tim u Sisku će se okupiti u ponedeljak uveče i za 24 sata do početka utakmice odraditi dva treninga.

"Najavili smo da ćemo protiv Hrvatske igrati u najjačem sastavu. Oni su takođe pozvali najbolje igrače, tako da sam siguran da će utakmica biti kvalitetna. Igraćemo još ove godine, ali važno je podsetiti da u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama, a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama, prilika je da vidimo gde smo trenutno", prokomentarisao je Dejan Savić.

Ekipa će se okupiti u Sisku u ponedeljak uveče, kada će imati trening, a treniraće se i na dan utakmice, u utorak 12. marta. Duel počinje u 17.30.

Obe selekcije su se već plasirale na F8 Evropa kupa koji će od 5. do 7. aprila biti održan u Zagrebu. Prve četiri ekipe sa tog takmičenja stiču pravo igranja na finalnom turniru Svetske lige u junu u Beogradu.

Ukoliko Srbija bude među prve četiri, iz Zagreba u Beograd će otići tri ekipe, jer je Srbija kao domaćin direktan učesnik.

Fajnal ejt Evropa kupa biće održan od 5. do 7. aprila u Zagrebu.

Najbolje četiri ekipe plasiraće se na finalni turnir Svetske lige, u junu u Beogradu, s tim što "delfini" kao domaćini imaju garantovano učešće. Šampion Svetske lige steći će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prvi meč Srbije i Hrvatske u Evropa kupu, pre tri meseca u Nišu, završen je pobedom naše selekcije nakon peteraca.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar