Став о таксама непромијењен

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, и данас је поновио непромијењени став о неповлачењу одлуке о наметнутим сто одсто увећаним таксама на производе из Србије и БиХ.  

Регион 05.03.2019 | 17:30
Став о таксама непромијењен
– Мој став о таксама знате,  промјена нема – рекао је Харадинај одбацивши тврдње да то угрожава односе Приштине са САД.

Изразивши забринутост због недостатка јединства политичких субјеката када је ријеч о, како је рекао, “питањима од националног интереса”, Харадинај је казао да разумије жељу појединих политичких лидера који му нуде излаз из актуелне ситуације.

Додао је, међутим, да је разлог због којег задржава непромијењен став о таксама озбиљан. 

– Морамо водити рачуна о нашим акцијама, браним ову одлуку коју смо донијели заједно – рекао је Харадинај, пренио је Зери.

Истакао је да треба очувати суверено право владе да доноси одлуке које се тичу економије, али и оне које се односе на, како је рекао, лобирање Београда против Приштине.

Према његовим ријечима, прекид дијалога није у интересу Београда који, како је рекао, блокира овај процес.

Харадинај је новинарима рекао да се данас састао са предсједником парламента Кадри Весељијем ради договора о сједници на чијем дневном реду би био Нацрт платформе за дијалога са Београдом.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Људина

05.03.2019 17:06

Е то је прави лидер и прави народ а не ко наши. За разлику од Срба, Албанци имају свој јасан циљ и знају какав поредак желе успоставити на Балкану а то ће и усјети. Србин стално промјени своје мишљење а Албанац га никад не мијења и баш због тог одлучног начина вођења вањске политике Албанци могу створити Велику Албанију брже него што сви мислите. Већ сада у стварности не постоји граница између Албаније, Косова и Прешева јер је она ту само формално ради папира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало висе користи главу.

05.03.2019 20:44

Он говори сто Американци казу. То знаци да од лидера нема ни л а ако несто казе сто се Америма не свидја Хаг га цека. Њих Нико ниста не пита