Stav o taksama nepromijenjen

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, i danas je ponovio nepromijenjeni stav o nepovlačenju odluke o nametnutim sto odsto uvećanim taksama na proizvode iz Srbije i BiH.  

Region 05.03.2019 | 17:30
Stav o taksama nepromijenjen
– Moj stav o taksama znate,  promjena nema – rekao je Haradinaj odbacivši tvrdnje da to ugrožava odnose Prištine sa SAD.

Izrazivši zabrinutost zbog nedostatka jedinstva političkih subjekata kada je riječ o, kako je rekao, “pitanjima od nacionalnog interesa”, Haradinaj je kazao da razumije želju pojedinih političkih lidera koji mu nude izlaz iz aktuelne situacije.

Dodao je, međutim, da je razlog zbog kojeg zadržava nepromijenjen stav o taksama ozbiljan. 

– Moramo voditi računa o našim akcijama, branim ovu odluku koju smo donijeli zajedno – rekao je Haradinaj, prenio je Zeri.

Istakao je da treba očuvati suvereno pravo vlade da donosi odluke koje se tiču ekonomije, ali i one koje se odnose na, kako je rekao, lobiranje Beograda protiv Prištine.

Prema njegovim riječima, prekid dijaloga nije u interesu Beograda koji, kako je rekao, blokira ovaj proces.

Haradinaj je novinarima rekao da se danas sastao sa predsjednikom parlamenta Kadri Veseljijem radi dogovora o sjednici na čijem dnevnom redu bi bio Nacrt platforme za dijaloga sa Beogradom.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ljudina

05.03.2019 17:06

E to je pravi lider i pravi narod a ne ko naši. Za razliku od Srba, Albanci imaju svoj jasan cilj i znaju kakav poredak žele uspostaviti na Balkanu a to će i usjeti. Srbin stalno promjeni svoje mišljenje a Albanac ga nikad ne mijenja i baš zbog tog odlučnog načina vođenja vanjske politike Albanci mogu stvoriti Veliku Albaniju brže nego što svi mislite. Već sada u stvarnosti ne postoji granica između Albanije, Kosova i Preševa jer je ona tu samo formalno radi papira.

ODGOVORITE
Name

Malo vise koristi glavu.

05.03.2019 20:44

On govori sto Amerikanci kazu. To znaci da od lidera nema ni l a ako nesto kaze sto se Amerima ne svidja Hag ga ceka. Njih Niko nista ne pita