Косово неће дијалог

Косовске опозиционе странке тврде да ће искористити сва расположива средства како би се супротставиле усвајању Нацрта закона о дијалогу са Београдом у парламенту.

Регион 05.03.2019 | 14:45
Косово неће дијалог
Косовске опозиционе странке тврде да ће искористити сва расположива средства како би се супротставиле усвајању Нацрта закона о дијалогу са Београдом у парламенту, пише приштински Зери.

Они тврде и да ће, ако тај нацрт буде усвојен у парламенту, тражити оцену његове уставности.

Нацрт поменутог закона још није стигао у парламент, али се очекује да би се то могло догодити ове седмице, када се очекује да ће бити одржане три или четири седнице.

Нацрт закона о дијалогу изгласан је у првом читнају. Заменик председника парламента Џавит Халити изјавио је за Зери да Нацрт закона о дијалогу није део дневног реда планиранх седница за ову седмицу, али ако у међувремену прође расправу у парламентарним оборима не искључује могућност да се у парламенту појави крајем седмице.

Међутим, чак и након промена које би нацрт закона могао да претрпи током ревизије пре другог читања, две опозиционе странке, Демократски савез Косова и Покрет Самоопредељење, неће гласати.

Аналитичари упозоравају да овај закон не би смео да буде усвојен простом, већ двотрећинском већином посланика.

ТАЊУГ

Коментари / 0

Оставите коментар