Kosovo neće dijalog

Kosovske opozicione stranke tvrde da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi se suprotstavile usvajanju Nacrta zakona o dijalogu sa Beogradom u parlamentu.

Region 05.03.2019 | 14:45
Kosovo neće dijalog
Kosovske opozicione stranke tvrde da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi se suprotstavile usvajanju Nacrta zakona o dijalogu sa Beogradom u parlamentu, piše prištinski Zeri.

Oni tvrde i da će, ako taj nacrt bude usvojen u parlamentu, tražiti ocenu njegove ustavnosti.

Nacrt pomenutog zakona još nije stigao u parlament, ali se očekuje da bi se to moglo dogoditi ove sedmice, kada se očekuje da će biti održane tri ili četiri sednice.

Nacrt zakona o dijalogu izglasan je u prvom čitnaju. Zamenik predsednika parlamenta Džavit Haliti izjavio je za Zeri da Nacrt zakona o dijalogu nije deo dnevnog reda planiranh sednica za ovu sedmicu, ali ako u međuvremenu prođe raspravu u parlamentarnim oborima ne isključuje mogućnost da se u parlamentu pojavi krajem sedmice.

Međutim, čak i nakon promena koje bi nacrt zakona mogao da pretrpi tokom revizije pre drugog čitanja, dve opozicione stranke, Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje, neće glasati.

Analitičari upozoravaju da ovaj zakon ne bi smeo da bude usvojen prostom, već dvotrećinskom većinom poslanika.

TANJUG

Komentari / 0

Ostavite komentar