Дачић: У Хрватској антисрпска атмосфера

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је данас да се у Хрватској ствара антисрпска атмосфера и да инциденти у тој држави који имају везе са Србијом и Србима нису само изловани догађаји.

Регион 05.03.2019 | 11:40
Дачић: У Хрватској антисрпска атмосфера
– Овдје је ријеч о начину владања ове гарнитуре у Хрватској – рекао је Дачић и додао да паљењем лутке са ликом предсједника Српског националног вијећа Милорада Пуповца на машкарама у Сплиту не представља изолован случај.

Дачић је указао да је проблем у томе што се ствара антисрпска атмосфера и што се инциденти не дешавају само у предизборним кампањама.

Он је за ТВ Прва упозорио да се све то рефлектује на друге области, као и да се и даље шаље порука да Србима није мјесто у Хрватској. 

– То се рефлектује и на друге области – релативизовање историје и рехабилитацију усташког режима, што се нигде у модерном свијету не дешава када је ријеч о фашистичким поздравима – рекао је Дачић.

Дачић је навео и да у Хрватској постоји националистичка и фашистичка реторика, као и позив на прогон и протјеривање Срба, док са Приштином постоји проблеми, попут такса и опструисања договора са Београдом.

– Ви то нигдје не чујете у међународној јавности. Увијек се сјете велике Србије, увек искористе прилику да кажу да је то опасност – рекао је Дачић цитирајући и Чедомира Попова “колико то Србија треба да буде мала да не би била велика”.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

О Ивице

05.03.2019 11:03

Добро јутро Дачићу. Открио си Америку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рват

05.03.2019 11:12

увијек била и остаће још већа мржња послије 90-тих.

Name

МИМИ53

05.03.2019 11:33

ХА,ХА ХА ,па Устасе су досле на власт у ЦРО. 1990 И ВЛАДАЦЕ док је католицке цркве која је главни спонзор Устаства у Хрватској од 1941 до данас. Србе су масовно убијали од 1914 до дана данасњег ,цак на јавним ТВ се хвале масовним егзекуцијама ,и славе своје "хероје" (Бродарац , Јастреб,и осјецки крвник Главас цији је главни покровитељ Владимир Секс бивси високи функционер Хрватске ,Мерцеп, а Пркацин је прелазио и у РС ,да убија Србе кад их је понестало у Славонији. То је само мали део познатих кољаца из последњег рата ,па Ви сад просудите о полозају Срба у ХР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.5.3.2019

05.03.2019 12:26

г Дачићу ,ништа неможемо променути културу Хрваске,менисе чини даје то састав нове културе Европске Уније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕЛЕНКО

05.03.2019 13:14

ХРВАЦКИ НАРОД НАЈКУЛТУРНИЈИ ПО ПОНАСАЊУ КУЛТУРИ И ПО СВЕМУ СВАКА ИМ ЦАСТ

ОДГОВОРИТЕ