Dačić: U Hrvatskoj antisrpska atmosfera

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da se u Hrvatskoj stvara antisrpska atmosfera i da incidenti u toj državi koji imaju veze sa Srbijom i Srbima nisu samo izlovani događaji.

  • Vijesti
  • Region


– Ovdje je riječ o načinu vladanja ove garniture u Hrvatskoj – rekao je Dačić i dodao da paljenjem lutke sa likom predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća Milorada Pupovca na maškarama u Splitu ne predstavlja izolovan slučaj.

Dačić je ukazao da je problem u tome što se stvara antisrpska atmosfera i što se incidenti ne dešavaju samo u predizbornim kampanjama.

On je za TV Prva upozorio da se sve to reflektuje na druge oblasti, kao i da se i dalje šalje poruka da Srbima nije mjesto u Hrvatskoj. 

– To se reflektuje i na druge oblasti – relativizovanje istorije i rehabilitaciju ustaškog režima, što se nigde u modernom svijetu ne dešava kada je riječ o fašističkim pozdravima – rekao je Dačić.

Dačić je naveo i da u Hrvatskoj postoji nacionalistička i fašistička retorika, kao i poziv na progon i protjerivanje Srba, dok sa Prištinom postoji problemi, poput taksa i opstruisanja dogovora sa Beogradom.

– Vi to nigdje ne čujete u međunarodnoj javnosti. Uvijek se sjete velike Srbije, uvek iskoriste priliku da kažu da je to opasnost – rekao je Dačić citirajući i Čedomira Popova “koliko to Srbija treba da bude mala da ne bi bila velika”.

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

O Ivice

05.03.2019 12:03

Dobro jutro Dačiću. Otkrio si Ameriku.

uvijek bila i ostaće još veća mržnja poslije 90-tih.

rvat

05.03.2019 12:12

MIMI53

05.03.2019 12:33

HA,HA HA ,pa Ustase su dosle na vlast u CRO. 1990 I VLADACE dok je katolicke crkve koja je glavni sponzor Ustastva u Hrvatskoj od 1941 do danas. Srbe su masovno ubijali od 1914 do dana danasnjeg ,cak na javnim TV se hvale masovnim egzekucijama ,i slave svoje "heroje" (Brodarac , Jastreb,i osjecki krvnik Glavas ciji je glavni pokrovitelj Vladimir Seks bivsi visoki funkcioner Hrvatske ,Mercep, a Prkacin je prelazio i u RS ,da ubija Srbe kad ih je ponestalo u Slavoniji. To je samo mali deo poznatih koljaca iz poslednjeg rata ,pa Vi sad prosudite o polozaju Srba u HR.

Neđo.5.3.2019

05.03.2019 13:26

g Dačiću ,ništa nemožemo promenuti kulturu Hrvaske,menise čini daje to sastav nove kulture Evropske Unije.

JELENKO

05.03.2019 14:14

HRVACKI NAROD NAJKULTURNIJI PO PONASANJU KULTURI I PO SVEMU SVAKA IM CAST

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.