Пезер: Изгорио сам од жеље да освојим медаљу!

Најбољи бх. бацач кугле, Зеничанин, Месуд Пезер, не крије разочарање пласманом на шесто мјесто, на Европском дворанском првенству у Глазгову, на ком је у финалу у петак бацио 20. 69 метара.

Остали спортови 05.03.2019 | 09:30
Пезер: Изгорио сам од жеље да освојим медаљу!
Пезер је у јутарњим квалификацијама истог дана бацио 21.08 метара, што такође не би било довољно за медаљу, за коју не би био довољан ни његов лични и бх. дворански рекорд од 21.15 метара, с којом је прошле године у Бирмингему био пети на Свјетском дворанском првенству.

"Наравно да нисам задовољан, јер сам се добро осјећао и био сам спреман за медаљу. То сам показао и у квалификацијама, али ми је у финалу недостајало и психолошке стабилности и спортске среће за медаљу", рекао је Пезер и додао да га је дестабилизовало и сазнање да је у квалификацијама био први те да су самим тим и очекивања порасла.

Пезер је ове зиме на десет такмичења бацао више од 20 метара, а у Глазгову први пут и преко 21 метар.

"Једноставно, изгорио сам од жеље да освојим ту медаљу. Да сам у финалу радио све што сам радио у квалификацијама, сигуран сам да бих је и освојио. Али, тако је то у спорту. Тренер, Вестајн Хеифстенсон, је задовољан што сам на још једном великом такмичењу пребацио ту баријеру од 21 метар", нагласио је Пезер, који је 2013. године био европски првак у конкуренцији јуниора.

Уз то је у Глазгову био и бољи него прије двије године у Београду, када је с 20.37 метара био седми па стога нема пуно разлога да буде разочаран.

Најављује како неће наступити на Европском зимском бацачком купу у словачком Саморину, који ће се одржати 9. и 10. марта, а на којем је требао бранити бронзу из португалске Леирије (20.71 метар). Златну медаљу на овом такмичењу освојио је 2017. године у шпанском Лас Палмасу, а два злата с тог такмичења има и у конкуренцији млађих сениора (2014. и 2015.).

"Вјероватно ће путовати Кемал Мешић. Мени је у овом моменту потребнији одмор, јер дуга је сезона. У октобру ме очекује наступ на Свјетском првенству на отвореном у Дохи, вјероватно ћу ићи и на Универзијаду у италијанском Палерму, а наступићу и за репрезентацију на Европском првенству Треће лиге у Скопљу, 10. и 11. августа. Уз то очекујем и доста наступа на митинзима, због чега сам естонског менаџера, Ханса Улрикеа, замијенио Мађаром, Иштваном Книпом", закључио је Пезер, који данас путује на двонедјељни одмор у Истанбул.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар