ЛШ: Рамос "провоцирао" фортуну, а знамо Реал без њега!

Добра вест за Реал Мадрид да је захваљујући неискуству Ајакса, некако, успео да дође до победе у Амстердаму (2:1), али да ли је то довољно против инспирисаних "копљаника" који ће напасти "краљевску" одбрану без Рамоса? Хм. . .

Фудбал 05.03.2019 | 10:45
ЛШ: Рамос "провоцирао" фортуну, а знамо Реал без њега!
Време је за расплет!

Ове седмице почињу реванши осмине финала Лиге шампиона, а прве учеснике четвртфинала добићемо у уторак када ће се од 21 час (пренос ТВ Арена Спорт) "сударити" Реал Мадрид и Ајакс (први меч 2:1), односно Дортмунд и Тотенхем (први меч 0:3).

Из ових резултата јасно је ко ће бити фаворит на "Бернабеуу" и "Сигнал Идуна парку", али представници Холандије и Немачке ће покушати да надокнаде минус...

Пред Борусијом је готово немогућ задатак, пошто су такве преокрете, од три и више голова заостатка, до сада успевали да направе само Рома против Барселоне (1:4, 3:0), Депортиво против Милана (1:4, 4:0), односно Барселона против Пари сен Жермена (4:0, 6:1), али ће се тим Лусија Фавра уздати у "жути зид" и нешто лошију форму Тотенхема у последње време, уз реми у дербију.

Спурси су имали среће да изборе нерешен резултат против Арсенала (1:1) пошто је Уго Лорис одбранио пенал у надокнади времена...

Тим резултатом је Тотенхем практично испао из шампионске трке са Ситијем и Ливерпулом, тако да ће све снаге сада усмерити на Лигу шампиона где играју одлично ове сезоне, уз показивање зрелости у одлучујућим сусретима, иако немају толико искуство.

Пажња јавности ће ипак више бити окренута ка Мадриду где ће Ајакс пробати да понови подједнако добре игра као пре три недеље у Амстердаму, али уз наду у бољи резултат.

"Копљаници" су бриљирали против троструког узастопног првака континента, али нису на време искористили своје шансе што је у своју корист претворио Реал Мадрид. Постигли су два гола када је Ајакс био у налету, а имали су и среће да погодак Николаса Таљафика буде поништен због тога што се Душан Тадић налазио у офсајду, односно утицао је на игру пошто је "блокирао" пут Куртои ка лопти. Та одлука донета је после консултације с ВАР технологијом...

Ко зна у ком смеру би утакмица кренула да Лига шампиона од нокаут фазе није увела видео-проверу, па је тако већ у 60. минуту Карим Бензема довео Реал у предност.

Изједначио је Хаким Зијеш поготком у 75. минуту, а када је Ајакс кренуо по победу - Реал је поново узвратио и поготком Марка Асенсија у контри, стигао је до победе и опуштенијег уласка у реванш пред својом публиком.

То је потврдио и намерни жути картон који је у надокнади времена добио Серхио Рамос, који је хтео тако да "очисти" картоне за наставак такмичења, али је накнадно кажњен.

Капитен "краљевског клуба" неће се тако наћи у тиму Реала против Ајакса, односно у наредној утакмици Лиге шампиона уколико његова екипа прође даље, а видећемо да ли ће његово "провоцирање" судбине имати утицај на Реал...

Занимљиво је да су Мадриђани изгубили СВЕ ТРИ претходне утакмице у Лиги шампиона када Серхио Рамос није наступио, а чини се да сада имају и више проблема у нападу.

Реал је изгубио обе утакмице од ЦСКА из Москве без Рамоса у постави (3:0, 1:0), док се посебно памти реванш четвртфинала Лиге шампиона против Јувентуса из прошле сезоне.

"Лос Бланцоси" су први сусрет у Торину добили убедљиво (3:0), да би "Макс" Алегри за реванш спремио сјајну тактику и узвратио истим резултатом. Међутим, пред улазак у надокнаду времена Џунејт Чакир показао је на "белу тачку" што је у гол претворио Кристијано Роналдо.

Много "фрке" се подигло око контроверзе на "Бернабеуу", тада је искључен и Ђиђи Буфон, а питање је да ли је Реал "потрошио срећу" за нис повољних околности који су му ишли на руку.

Оно што Ајаксу такође може да подигне оптимизам јесте да је у Реалу тренутно врло лоша атмосфера, пошто су у три дана изгубили двапут од Барселоне, која их је претекла и по броју победа у међусобним окршајима.

Или ће их натерати да заиграју много боље...

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ ОСМИНЕ ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА

уторак, 5. март

Борусија Дортмунд - Тотенхем (21.00, први меч 0:3)
Реал Мадрид - Ајакс (21.00, први меч 1:2)

среда, 6. март

Порто - Рома (21.00, први меч 2:1)
Пари сен Жермен - Манчестер јунајтед (21.00, први меч 2:0)

уторак, 12. март

Манчестер сити - Шалке (21.00, први меч 3:2)
Јувентус - Атлетико Мадрид (21.00, први меч 0:2)

среда, 13. март

Барселона - Лион (21.00, први меч 0:0)
Бајерн - Ливерпул (21.00, први меч 0:0)

Жреб за четвртфинале Лиге шампиона биће одржан 15. марта у Ниону од 12 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар