LŠ: Ramos "provocirao" fortunu, a znamo Real bez njega!

Dobra vest za Real Madrid da je zahvaljujući neiskustvu Ajaksa, nekako, uspeo da dođe do pobede u Amsterdamu (2:1), ali da li je to dovoljno protiv inspirisanih "kopljanika" koji će napasti "kraljevsku" odbranu bez Ramosa? Hm. . .

Fudbal 05.03.2019 | 10:45
LŠ: Ramos "provocirao" fortunu, a znamo Real bez njega!
Vreme je za rasplet!

Ove sedmice počinju revanši osmine finala Lige šampiona, a prve učesnike četvrtfinala dobićemo u utorak kada će se od 21 čas (prenos TV Arena Sport) "sudariti" Real Madrid i Ajaks (prvi meč 2:1), odnosno Dortmund i Totenhem (prvi meč 0:3).

Iz ovih rezultata jasno je ko će biti favorit na "Bernabeuu" i "Signal Iduna parku", ali predstavnici Holandije i Nemačke će pokušati da nadoknade minus...

Pred Borusijom je gotovo nemoguć zadatak, pošto su takve preokrete, od tri i više golova zaostatka, do sada uspevali da naprave samo Roma protiv Barselone (1:4, 3:0), Deportivo protiv Milana (1:4, 4:0), odnosno Barselona protiv Pari sen Žermena (4:0, 6:1), ali će se tim Lusija Favra uzdati u "žuti zid" i nešto lošiju formu Totenhema u poslednje vreme, uz remi u derbiju.

Spursi su imali sreće da izbore nerešen rezultat protiv Arsenala (1:1) pošto je Ugo Loris odbranio penal u nadoknadi vremena...

Tim rezultatom je Totenhem praktično ispao iz šampionske trke sa Sitijem i Liverpulom, tako da će sve snage sada usmeriti na Ligu šampiona gde igraju odlično ove sezone, uz pokazivanje zrelosti u odlučujućim susretima, iako nemaju toliko iskustvo.

Pažnja javnosti će ipak više biti okrenuta ka Madridu gde će Ajaks probati da ponovi podjednako dobre igra kao pre tri nedelje u Amsterdamu, ali uz nadu u bolji rezultat.

"Kopljanici" su briljirali protiv trostrukog uzastopnog prvaka kontinenta, ali nisu na vreme iskoristili svoje šanse što je u svoju korist pretvorio Real Madrid. Postigli su dva gola kada je Ajaks bio u naletu, a imali su i sreće da pogodak Nikolasa Taljafika bude poništen zbog toga što se Dušan Tadić nalazio u ofsajdu, odnosno uticao je na igru pošto je "blokirao" put Kurtoi ka lopti. Ta odluka doneta je posle konsultacije s VAR tehnologijom...

Ko zna u kom smeru bi utakmica krenula da Liga šampiona od nokaut faze nije uvela video-proveru, pa je tako već u 60. minutu Karim Benzema doveo Real u prednost.

Izjednačio je Hakim Ziješ pogotkom u 75. minutu, a kada je Ajaks krenuo po pobedu - Real je ponovo uzvratio i pogotkom Marka Asensija u kontri, stigao je do pobede i opuštenijeg ulaska u revanš pred svojom publikom.

To je potvrdio i namerni žuti karton koji je u nadoknadi vremena dobio Serhio Ramos, koji je hteo tako da "očisti" kartone za nastavak takmičenja, ali je naknadno kažnjen.

Kapiten "kraljevskog kluba" neće se tako naći u timu Reala protiv Ajaksa, odnosno u narednoj utakmici Lige šampiona ukoliko njegova ekipa prođe dalje, a videćemo da li će njegovo "provociranje" sudbine imati uticaj na Real...

Zanimljivo je da su Madriđani izgubili SVE TRI prethodne utakmice u Ligi šampiona kada Serhio Ramos nije nastupio, a čini se da sada imaju i više problema u napadu.

Real je izgubio obe utakmice od CSKA iz Moskve bez Ramosa u postavi (3:0, 1:0), dok se posebno pamti revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv Juventusa iz prošle sezone.

"Los Blancosi" su prvi susret u Torinu dobili ubedljivo (3:0), da bi "Maks" Alegri za revanš spremio sjajnu taktiku i uzvratio istim rezultatom. Međutim, pred ulazak u nadoknadu vremena Džunejt Čakir pokazao je na "belu tačku" što je u gol pretvorio Kristijano Ronaldo.

Mnogo "frke" se podiglo oko kontroverze na "Bernabeuu", tada je isključen i Điđi Bufon, a pitanje je da li je Real "potrošio sreću" za nis povoljnih okolnosti koji su mu išli na ruku.

Ono što Ajaksu takođe može da podigne optimizam jeste da je u Realu trenutno vrlo loša atmosfera, pošto su u tri dana izgubili dvaput od Barselone, koja ih je pretekla i po broju pobeda u međusobnim okršajima.

Ili će ih naterati da zaigraju mnogo bolje...

PAROVI I REZULTATI OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

utorak, 5. mart

Borusija Dortmund - Totenhem (21.00, prvi meč 0:3)
Real Madrid - Ajaks (21.00, prvi meč 1:2)

sreda, 6. mart

Porto - Roma (21.00, prvi meč 2:1)
Pari sen Žermen - Mančester junajted (21.00, prvi meč 2:0)

utorak, 12. mart

Mančester siti - Šalke (21.00, prvi meč 3:2)
Juventus - Atletiko Madrid (21.00, prvi meč 0:2)

sreda, 13. mart

Barselona - Lion (21.00, prvi meč 0:0)
Bajern - Liverpul (21.00, prvi meč 0:0)

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona biće održan 15. marta u Nionu od 12 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar