ЕП: Тука шести, Трајковићу злато, Амела посљедња!

Најбољи бх. атлетичар није успио да се домогне медаље на дворанском првенству у Глазгову.  Милан Трајковић освојио злато - за Кипар! Момак из Сурдулице, који се одселио с породицом на Кипар током НАТО бомбардовања Југославије 1999. године, донео је златну медаљу овој острвској земљи на ЕП у Глазгову.  Амела Терзић последња у финалу на 1. 500 метара! Српска атлетичарка Амела Терзић заузела је последње, девето место у финалу трке на 1. 500 метара на Европском првенству у дворани.

Остали спортови 03.03.2019 | 22:14
ЕП: Тука шести, Трајковићу злато, Амела посљедња!
Босанскохерцеговачки атлетичар, Амел Тука, освојио је шесто мјесто у утрци на 800 метара на Европском дворанском првенству у Глазгову.

Тука је у финалу истрчао дионицу у времену од минут, 47 секунди и 91 стотинку, што је било довољно за шесту позицију.

Златну медаљу освојио је Шпанац, Алваро де Ариба (1:46.83), сребро Британац, Џејми Веб (1:47.13), а бронзу Ирац, Марк Инглиш (1:47.39).

Милан Трајковић освојио злато - за Кипар! Момак из Сурдулице, који се одселио с породицом на Кипар током НАТО бомбардовања Југославије 1999. године, донео је златну медаљу овој острвској земљи на ЕП у Глазгову.

Други атлетичар на "ић" који је ове суботе освојио медаљу у Глазгову!

Прво је то урадио Страхиња Јованчевић, који је у "јутарњем" програму Европског дворанског првенства у атлетици освојио бронзу у скоку удаљ за Србију, уз постављен национални рекорд, да би ове вечери злато завршило око врата Милана Трајковића.

Ипак, овај момак из Сурдулице, златну медаљу је донео Кипру, пошто се у ову остврску земљу одселио с породицом током НАТО бомбардовања Југославије 1999. године.

Трајковић је славио у фото-финишу трке на 60 метара с препонама, феноменалним резултатом од 7,60 секунди, тако да је иза себе оставио двојицу Француза, а онда двораном у Глазгову протрчао поносно показујући своје презиме.

Кипарски држављанин је за само једну стотинку био бржи од великог фаворита, трофејног Паскала Мартино-Лагарда, односно Аурела Манге (7,63) који је трку завршио као трећепласирани.

Николи Трајковићу ово је прва велика медаља у каријери.

Амела Терзић последња у финалу на 1.500 метара! Српска атлетичарка Амела Терзић заузела је последње, девето место у финалу трке на 1.500 метара на Европском првенству у дворани. Амела хитала ка бронзи и остала без даха! Сјајно је почела финалну трку наша Амела Терзић, али када су ривалке на два круга до краја "додале гас", тако је и она изгубила дах и трећу позицију је заменила последњом. Ипак, браво!

Терзићева је стазу у Глазгову прешла за четири минута и 24,2 секунде.

Златну медаљу освојила је Лора Муир из Велике Британије, резултатом четири минута и 5,92 секунде.

Друга је била Софија Енауи из Пољске, а трећа ирска такмичарка Кјара Магин.

Србија се из Глазгова враћа са два одличја!

Страхиња Јованчевић је у "јутарњем" програму донео нашој земљи бронзану медаљу у скоку удаљ, да би Ивана Шпановић ове вечери постигла хет-трик у дворани, пошто је трећи пут заредом освојила злато скочивши чак 6,99 метара, што је рекорд сезоне.

Последња у борби за медаљу била је Амела Терзић која је од 21.12 трчала финале трке на 1.500 метара, али је посустала на два "круга" до краја и завршила као девета.

Атлетичарка из Новог Пазара је сјајно почела трку и у последњих 500 метара ушла као трећепласирана, али када је Лаура Мјур из Велике Британије "додала гас", то није био ритам који је Амела могла да прати, тако да је брзо изгубила корак и заостала за осталим такмичаркама.

Трку је завршила за четири минута и 24,2 секунде, док је златну медаљу око врата ставила помеута Лаура Мјур која је остварила далеко најбоље време (4:05,92).

Уз њу ће се на постоље попети Енануи (4:09,30) из Пољске и Магин (4:09,43) из Ирске.

Ипак, и пласман у финале је огроман успех, стога, браво, Амела!

Извор: Фена/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар