EP: Tuka šesti, Trajkoviću zlato, Amela posljednja!

Najbolji bh. atletičar nije uspio da se domogne medalje na dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.  Milan Trajković osvojio zlato - za Kipar! Momak iz Surdulice, koji se odselio s porodicom na Kipar tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, doneo je zlatnu medalju ovoj ostrvskoj zemlji na EP u Glazgovu.  Amela Terzić poslednja u finalu na 1. 500 metara! Srpska atletičarka Amela Terzić zauzela je poslednje, deveto mesto u finalu trke na 1. 500 metara na Evropskom prvenstvu u dvorani.

Ostali sportovi 03.03.2019 | 22:14
EP: Tuka šesti, Trajkoviću zlato, Amela posljednja!
Bosanskohercegovački atletičar, Amel Tuka, osvojio je šesto mjesto u utrci na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.

Tuka je u finalu istrčao dionicu u vremenu od minut, 47 sekundi i 91 stotinku, što je bilo dovoljno za šestu poziciju.

Zlatnu medalju osvojio je Španac, Alvaro de Ariba (1:46.83), srebro Britanac, Džejmi Veb (1:47.13), a bronzu Irac, Mark Ingliš (1:47.39).

Milan Trajković osvojio zlato - za Kipar! Momak iz Surdulice, koji se odselio s porodicom na Kipar tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, doneo je zlatnu medalju ovoj ostrvskoj zemlji na EP u Glazgovu.

Drugi atletičar na "ić" koji je ove subote osvojio medalju u Glazgovu!

Prvo je to uradio Strahinja Jovančević, koji je u "jutarnjem" programu Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici osvojio bronzu u skoku udalj za Srbiju, uz postavljen nacionalni rekord, da bi ove večeri zlato završilo oko vrata Milana Trajkovića.

Ipak, ovaj momak iz Surdulice, zlatnu medalju je doneo Kipru, pošto se u ovu ostvrsku zemlju odselio s porodicom tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine.

Trajković je slavio u foto-finišu trke na 60 metara s preponama, fenomenalnim rezultatom od 7,60 sekundi, tako da je iza sebe ostavio dvojicu Francuza, a onda dvoranom u Glazgovu protrčao ponosno pokazujući svoje prezime.

Kiparski državljanin je za samo jednu stotinku bio brži od velikog favorita, trofejnog Paskala Martino-Lagarda, odnosno Aurela Mange (7,63) koji je trku završio kao trećeplasirani.

Nikoli Trajkoviću ovo je prva velika medalja u karijeri.

Amela Terzić poslednja u finalu na 1.500 metara! Srpska atletičarka Amela Terzić zauzela je poslednje, deveto mesto u finalu trke na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u dvorani. Amela hitala ka bronzi i ostala bez daha! Sjajno je počela finalnu trku naša Amela Terzić, ali kada su rivalke na dva kruga do kraja "dodale gas", tako je i ona izgubila dah i treću poziciju je zamenila poslednjom. Ipak, bravo!

Terzićeva je stazu u Glazgovu prešla za četiri minuta i 24,2 sekunde.

Zlatnu medalju osvojila je Lora Muir iz Velike Britanije, rezultatom četiri minuta i 5,92 sekunde.

Druga je bila Sofija Enaui iz Poljske, a treća irska takmičarka Kjara Magin.

Srbija se iz Glazgova vraća sa dva odličja!

Strahinja Jovančević je u "jutarnjem" programu doneo našoj zemlji bronzanu medalju u skoku udalj, da bi Ivana Španović ove večeri postigla het-trik u dvorani, pošto je treći put zaredom osvojila zlato skočivši čak 6,99 metara, što je rekord sezone.

Poslednja u borbi za medalju bila je Amela Terzić koja je od 21.12 trčala finale trke na 1.500 metara, ali je posustala na dva "kruga" do kraja i završila kao deveta.

Atletičarka iz Novog Pazara je sjajno počela trku i u poslednjih 500 metara ušla kao trećeplasirana, ali kada je Laura Mjur iz Velike Britanije "dodala gas", to nije bio ritam koji je Amela mogla da prati, tako da je brzo izgubila korak i zaostala za ostalim takmičarkama.

Trku je završila za četiri minuta i 24,2 sekunde, dok je zlatnu medalju oko vrata stavila pomeuta Laura Mjur koja je ostvarila daleko najbolje vreme (4:05,92).

Uz nju će se na postolje popeti Enanui (4:09,30) iz Poljske i Magin (4:09,43) iz Irske.

Ipak, i plasman u finale je ogroman uspeh, stoga, bravo, Amela!

Izvor: Fena/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar