Тачи: Поштовати савјете Америке

Косовски предсједник Хашим Тачи је данас у Призрену поново позвао да се поштују савјети Сједињених Америцких Држава, јер је то, по његовом мишљењу, једина алтернатива.  

Регион 02.03.2019 | 16:41
Тачи: Поштовати савјете Америке
– Косово нема други пут осим да чува, култивише и поштује савјете САД. Ако неко не жели да чује ове савјете, грађани Косова ће се питати: ”С ким треба да сарађујемо и чији савијет ћемо узети у обзир. Дакле, нема алтернативе, мировни споразум, узајамно признање са Србијом и безрезервно поштовање савјета САД – навео је Тачи, пренио је РТК.

Он је поново одбацио идеју о подјели Косова или размјене територија и рекао да корекција граница превазилази оквире Устава, али ће радити на његовој промјени с политичким партијама и кроз дебате са цивилним друштвом. 

– Корекција граница, да. С независном и сувереном косовском државом, припајањем Прешева, Бујановца и Медвеђе Косову. Промјена у Уставу није крај свијета – навео је Тачи, преноси Газета Еxпреш.

Према његовим ријечима, промјена Устава није крај свијета, јер је то, како је навео, учинио четири пута када је био премијер.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

попај

02.03.2019 16:08

Иза Косовара стоје са Амери иза Срба Вуциц и партија.Ко је јаци?а није Таци?

ОДГОВОРИТЕ