Tači: Poštovati savjete Amerike

Kosovski predsjednik Hašim Tači je danas u Prizrenu ponovo pozvao da se poštuju savjeti Sjedinjenih Americkih Država, jer je to, po njegovom mišljenju, jedina alternativa.  

Region 02.03.2019 | 16:41
Tači: Poštovati savjete Amerike
– Kosovo nema drugi put osim da čuva, kultiviše i poštuje savjete SAD. Ako neko ne želi da čuje ove savjete, građani Kosova će se pitati: ”S kim treba da sarađujemo i čiji savijet ćemo uzeti u obzir. Dakle, nema alternative, mirovni sporazum, uzajamno priznanje sa Srbijom i bezrezervno poštovanje savjeta SAD – naveo je Tači, prenio je RTK.

On je ponovo odbacio ideju o podjeli Kosova ili razmjene teritorija i rekao da korekcija granica prevazilazi okvire Ustava, ali će raditi na njegovoj promjeni s političkim partijama i kroz debate sa civilnim društvom. 

– Korekcija granica, da. S nezavisnom i suverenom kosovskom državom, pripajanjem Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu. Promjena u Ustavu nije kraj svijeta – naveo je Tači, prenosi Gazeta Expreš.

Prema njegovim riječima, promjena Ustava nije kraj svijeta, jer je to, kako je naveo, učinio četiri puta kada je bio premijer.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

popaj

02.03.2019 16:08

Iza Kosovara stoje sa Ameri iza Srba Vucic i partija.Ko je jaci?a nije Taci?

ODGOVORITE