Tači: Poštovati savjete Amerike

Kosovski predsjednik Hašim Tači je danas u Prizrenu ponovo pozvao da se poštuju savjeti Sjedinjenih Americkih Država, jer je to, po njegovom mišljenju, jedina alternativa.  

  • Vijesti
  • Region


– Kosovo nema drugi put osim da čuva, kultiviše i poštuje savjete SAD. Ako neko ne želi da čuje ove savjete, građani Kosova će se pitati: ”S kim treba da sarađujemo i čiji savijet ćemo uzeti u obzir. Dakle, nema alternative, mirovni sporazum, uzajamno priznanje sa Srbijom i bezrezervno poštovanje savjeta SAD – naveo je Tači, prenio je RTK.

On je ponovo odbacio ideju o podjeli Kosova ili razmjene teritorija i rekao da korekcija granica prevazilazi okvire Ustava, ali će raditi na njegovoj promjeni s političkim partijama i kroz debate sa civilnim društvom. 

– Korekcija granica, da. S nezavisnom i suverenom kosovskom državom, pripajanjem Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu. Promjena u Ustavu nije kraj svijeta – naveo je Tači, prenosi Gazeta Expreš.

Prema njegovim riječima, promjena Ustava nije kraj svijeta, jer je to, kako je naveo, učinio četiri puta kada je bio premijer.

(Tanjug)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

popaj

02.03.2019 17:08

Iza Kosovara stoje sa Ameri iza Srba Vucic i partija.Ko je jaci?a nije Taci?

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.