ЕП: Пезер шести у Европи!

Босанскохерцеговачки атлетичар, Месуд Пезер, освојио је шесто мјесто у бацању кугле, на Европском дворанском првенству у Глазгову.  Харачику златна медаља у бацању кугле, Мјур најбоља на 3. 000 метара.  Пољски атлетичар, Михал Харачик, освојио је златну медаљу у бацању кугле на Европском дворанском првенству у Глазгову.

Остали спортови 01.03.2019 | 23:37
ЕП: Пезер шести у Европи!
Након што је био најбољи у квалификацијама с 21,08 метара, Пезер је у финалу остварио лошији резултат од 20,69 метара што је било довољно за шесту позицију.

"Резултат који сам постигао у Глазгову није у складу с мојим објективним могућностима јер сигурно могу више. Међутим, спорт је такав непредвидљив, поготову кад су вам конкуренти расположени онако како су то баш вечерас били", -рекао је Пезер.

Златну медаљу с најбољим резултатом у Европи у овој сезони од 21,65 м освојио је Пољак, Михал Харачик, који је злату са Европског првенства на отвореном из прошле године сада додао најсјајније одличје и у дворани.

Други је био Нијемац, Давид Шторл са 21,54, а бронза је припала Чеху, Томашу Штанеку (21,25).

Женски петобој припао је Британки, Катарини Џонсон-Томпсон, с освојених 4.983 бода, што је најбољи резултат ове године у свету.

Сребро је освојила Британка, Нијам Емерсон, са 4.731 освојених бодова, док је осам мање уписала Францускиња, Солен Ндам, што је било довољно за бронзано одличје.

У трци на 3.000 метара титулу је одбранила Британка, Лора Мјур, која је славила у времену од осам минута, 30 секунди и 61 секунду.

Сребрну медаљу освојила је Немица, Констанц Клостерхафен, са нешто више од три секунде заостатка, а бронзано одличје припало је Британки, Мелиси Кортни.

Извор: мондо.ба/Б92/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар