EP: Pezer šesti u Evropi!

Bosanskohercegovački atletičar, Mesud Pezer, osvojio je šesto mjesto u bacanju kugle, na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.  Haračiku zlatna medalja u bacanju kugle, Mjur najbolja na 3. 000 metara.  Poljski atletičar, Mihal Haračik, osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.

Ostali sportovi 01.03.2019 | 23:37
EP: Pezer šesti u Evropi!
Nakon što je bio najbolji u kvalifikacijama s 21,08 metara, Pezer je u finalu ostvario lošiji rezultat od 20,69 metara što je bilo dovoljno za šestu poziciju.

"Rezultat koji sam postigao u Glazgovu nije u skladu s mojim objektivnim mogućnostima jer sigurno mogu više. Međutim, sport je takav nepredvidljiv, pogotovu kad su vam konkurenti raspoloženi onako kako su to baš večeras bili", -rekao je Pezer.

Zlatnu medalju s najboljim rezultatom u Evropi u ovoj sezoni od 21,65 m osvojio je Poljak, Mihal Haračik, koji je zlatu sa Evropskog prvenstva na otvorenom iz prošle godine sada dodao najsjajnije odličje i u dvorani.

Drugi je bio Nijemac, David Štorl sa 21,54, a bronza je pripala Čehu, Tomašu Štaneku (21,25).

Ženski petoboj pripao je Britanki, Katarini Džonson-Tompson, s osvojenih 4.983 boda, što je najbolji rezultat ove godine u svetu.

Srebro je osvojila Britanka, Nijam Emerson, sa 4.731 osvojenih bodova, dok je osam manje upisala Francuskinja, Solen Ndam, što je bilo dovoljno za bronzano odličje.

U trci na 3.000 metara titulu je odbranila Britanka, Lora Mjur, koja je slavila u vremenu od osam minuta, 30 sekundi i 61 sekundu.

Srebrnu medalju osvojila je Nemica, Konstanc Klosterhafen, sa nešto više od tri sekunde zaostatka, a bronzano odličje pripalo je Britanki, Melisi Kortni.

Izvor: mondo.ba/B92/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar