Стављате руку кад кинете? То је велика грешка!

Изгледа да смо погрешно научени. Уста и нос би, кад кинемо, требало да покријемо марамицом, најбоље папирном, једнократном, коју можемо одмах да бацимо.

Здравље 28.02.2019 | 14:40
Стављате руку кад кинете? То је велика грешка!
Да ли сте икада покушали да зауставите кијање?

Ако јесте, знате да вам није пошло за руком. Реч је о рефлексној реакцији организма да избаци токсине. При томе, многи од нас инстинктивно покрију уста рукама како не бисмо избацили у околину микробе који се налазе у пљувачци.

Уосталом, тако су нас учили од малих ногу, то је ствар и лепог понашања у друштву. Ипак, ако се може веровати доктор Винсенту Хилу, такву навику би требало да променимо.

Када имамо потребу да кинемо, требало би и уста и нос да покријемо марамицом, најбоље папирном, једнократном, коју можемо одмах да бацимо.

Ако кинете у руке, на пример у јавном превозу, на радном месту и слично, лако можете да пренесете вирусе и бактерије на друге људе око себе, јер ћете их рукама пренети и на друге површине.

Срећом, решење је једноставно. Чак и ако немате папирну марамицу при руци, употребите оно што имате. На пример, најбољи избор је кинути у рукав.

Свакако немојте ни тада да заборавите да оперете руке, а добра идеја је сапуном опрати и подручје око уста, посебно ако имате у плану да пољубите дете, брачног партнера или неког трећег.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар