Партизан "закључао" перспективног центра!

Танасковић потписао професионални уговор са КК Партизан! Талентовани центар, Душан Танасковић, потписао је први професионални уговор са кошаркашким клубом Партизан.  Душан Танасковић прославио је пунолетство, па потписао свој први професионални уговор са црно-белима.  Рођендански поклон: Партизан блиндирао Танасковића.  Талентовани центар још четири године у Хумској.

Кошарка 01.03.2019 | 13:30
Партизан "закључао" перспективног центра!
Танасковић је прошао све младје селекције клуба, а потписао је четворогодишњи уговор.

"Дошао сам у Партизан као дечак а сада ми се указала прилика да у клубу који волим постанем човек. Веома сам срећан због указаног поверења које ћу радом и играма покушати да оправдам. За мене ово представља остварење првог великог сна", рекао је Танасковић за клупски сајт.

Танасковић је родјен 2001. године и висок је 208 центиметара.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић изјавио је да будућност клуба базира на младим играчима, који ће се афирмисати у црно-белом дресу, а онда трансферима у НБА или европске великане, пунити клупску касу и правити предуслове за стварање нових асова.

Нема сумње да се Душан Танасковић (18, 208 цм) својим талентом и понашањем намеће управо као један од таквих момака, зато је са њим и закључена дугорочна сарадња, на четири године.

Он је у Партизану прошао све млађе селекције, па на овај начин наставља свој развојни пут.

Перспективни центар је у првом тиму код Андрее Тринкијерија дебитовао на утакмици АБА лиге против Цедевите, а прве поене у сениорској конкуренцији постигао је на гостовању Алби, у последњем колу Топ 16 фазе Еврокупа.

"Дошао сам у Партизан као дечак, сада ми се указала прилика да у клубу који волим постанем човек. Веома сам срећан због указаног поверења, које ћу радом и играма покушати да оправдам. За мене ово представља остварење првог великог сна", рекао је Танасковић.

Он се од јесенас кали у КЛС лигашу, земунској Младости, за коју наступа на двојну лиценцу и у просеку бележи 8,8 поена, 6,1 скокова и 1,4 блокада за 21 минут по мечу.

У Младости је још неколико Партизанових голобрадих талената, попут Уроша Трифуновића, али и Душанов старији брат Никола (21), који је прошле сезоне био на позајмици у Спартаку и доживео тешку повреду колена.

Пет дана после пунолетства и 18. рођендана, стигао је најлепши покон за Партизановог младог центраДушана Танасковића.

Партизан је потврдио да је потписао први професионални уговор са Танасковићем. Сарадња је оверена на још четири године.

Млади кошаркаш је ове сезоне дебитовао за први тим црно-белих у мечу АБА лиге против Цедевите, а потом је добио и неколико минута у Еврокупу. Раскошан таленат је у углавном показивао на мечевима омладинаца. Тако је на АНГТ турниру Евролиге за млађе категорије изабран у прву петорку турнира, а био је и најбољи скакач са 11 и по скокова по утакмици. Био је и други блокер, те трећи најбољи стрелац турнира.

Од малих ногу је у Партизан када је дошао заједно са старијим братомНиколом који је такође прошао школу црно-белих и дебитовао за први тим после чега је отишао на позајмицу Спартак и Младост чији дрес данас носи.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар