Partizan "zaključao" perspektivnog centra!

Tanasković potpisao profesionalni ugovor sa KK Partizan! Talentovani centar, Dušan Tanasković, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa košarkaškim klubom Partizan.  Dušan Tanasković proslavio je punoletstvo, pa potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa crno-belima.  Rođendanski poklon: Partizan blindirao Tanaskovića.  Talentovani centar još četiri godine u Humskoj.

Košarka 01.03.2019 | 13:30
Partizan "zaključao" perspektivnog centra!
Tanasković je prošao sve mladje selekcije kluba, a potpisao je četvorogodišnji ugovor.

"Došao sam u Partizan kao dečak a sada mi se ukazala prilika da u klubu koji volim postanem čovek. Veoma sam srećan zbog ukazanog poverenja koje ću radom i igrama pokušati da opravdam. Za mene ovo predstavlja ostvarenje prvog velikog sna", rekao je Tanasković za klupski sajt.

Tanasković je rodjen 2001. godine i visok je 208 centimetara.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je da budućnost kluba bazira na mladim igračima, koji će se afirmisati u crno-belom dresu, a onda transferima u NBA ili evropske velikane, puniti klupsku kasu i praviti preduslove za stvaranje novih asova.

Nema sumnje da se Dušan Tanasković (18, 208 cm) svojim talentom i ponašanjem nameće upravo kao jedan od takvih momaka, zato je sa njim i zaključena dugoročna saradnja, na četiri godine.

On je u Partizanu prošao sve mlađe selekcije, pa na ovaj način nastavlja svoj razvojni put.

Perspektivni centar je u prvom timu kod Andree Trinkijerija debitovao na utakmici ABA lige protiv Cedevite, a prve poene u seniorskoj konkurenciji postigao je na gostovanju Albi, u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa.

"Došao sam u Partizan kao dečak, sada mi se ukazala prilika da u klubu koji volim postanem čovek. Veoma sam srećan zbog ukazanog poverenja, koje ću radom i igrama pokušati da opravdam. Za mene ovo predstavlja ostvarenje prvog velikog sna", rekao je Tanasković.

On se od jesenas kali u KLS ligašu, zemunskoj Mladosti, za koju nastupa na dvojnu licencu i u proseku beleži 8,8 poena, 6,1 skokova i 1,4 blokada za 21 minut po meču.

U Mladosti je još nekoliko Partizanovih golobradih talenata, poput Uroša Trifunovića, ali i Dušanov stariji brat Nikola (21), koji je prošle sezone bio na pozajmici u Spartaku i doživeo tešku povredu kolena.

Pet dana posle punoletstva i 18. rođendana, stigao je najlepši pokon za Partizanovog mladog centraDušana Tanaskovića.

Partizan je potvrdio da je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Tanaskovićem. Saradnja je overena na još četiri godine.

Mladi košarkaš je ove sezone debitovao za prvi tim crno-belih u meču ABA lige protiv Cedevite, a potom je dobio i nekoliko minuta u Evrokupu. Raskošan talenat je u uglavnom pokazivao na mečevima omladinaca. Tako je na ANGT turniru Evrolige za mlađe kategorije izabran u prvu petorku turnira, a bio je i najbolji skakač sa 11 i po skokova po utakmici. Bio je i drugi bloker, te treći najbolji strelac turnira.

Od malih nogu je u Partizan kada je došao zajedno sa starijim bratomNikolom koji je takođe prošao školu crno-belih i debitovao za prvi tim posle čega je otišao na pozajmicu Spartak i Mladost čiji dres danas nosi.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar