Сједница двије владе у Београду

- У Београду се данас одржава заједничка седница влада Србије и Републике Српске, посвећена унапредјењу сарадње и заједничким пројектима.

Република Српска 28.02.2019 | 11:39
Сједница двије владе у Београду
Пре седнице, премијерка Ана Брнабић састала се са премијером РС Радованом Вишковићем, а разговарали су и ресорни министри две владе, на билатералним састанцима.

Данашња седница, која се одржава у Палати Србија, десета је заједничка седница влада Србије и Републике Српске. 

Након седнице, предвидјено је потписивање више споразума о сарадњи у различитим областима, као и обраћање премијерке Брнабић и премијера Вишковића. 

Биће потписани Меморандум о сарадњи у области технолошког развоја и дигитализације измедју влада Србије и РС, које ће парафирати министар просвете Младен Шарчевић и министар за научнотехнолошку развој РС Срђан Рајчевић. 

Такође, биће потписан и Меморандум о размени искустава у области инспекцијског надзора, између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Управе за инспекцијске послове РС, на који ће потписе ставити ресорна министарка Зорана Михајловић и в.д. директор Управе Данијела Батар. 

Министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу РС Златан Клокић потписаће Споразум о сарадњи у области европских интеграција. 

Биће потписан и Меморандум између Министарства омладине и спорта Србије и Министарства за научнотехнолоши развој, високо образовање и информатичко друштво РС у области стипендирања младих талената, а потписаће их министри Вања Удовичић и Срдјан Рајчевић. 

Претходна заједницка седница влада РС и Србије одржана је у августу прошле године у Требињу.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Празна прица

28.02.2019 10:42

Бла бла бла ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОСТ НА ДРИНИ

28.02.2019 11:45

САД ЋЕ ОПЕТ ПЕДЕСЕТИ ПУТ ЗАКЉУЧИТИ ДА У ИМЕ НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА ТРЕБА МОСТ У ЉУБОВИЈИ. ОВИ СУ НАМ МОЗАК ОКРЕНУЛИ.

Name

ЛУКА

28.02.2019 12:29

ЈАО МАЈКО МИЛА ДАЛ СУ НОРМАЛНИ,ШТА ИМ ЗНАЧИ ЗАЈЕДНИЧКА СЈЕДНИЦА,КАО ДА ПОКАЖУ НЕКО ЈЕДИНСТВО. ДАЈТЕ БОЛАН НАРОДУ НОРМАЛАМ ЖИВОТ,МАНИТЕ СЕ ЋОРАВА ПОСЛА.

ОДГОВОРИТЕ