Sjednica dvije vlade u Beogradu

- U Beogradu se danas održava zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske, posvećena unapredjenju saradnje i zajedničkim projektima.

Republika Srpska 28.02.2019 | 11:39
Sjednica dvije vlade u Beogradu
Pre sednice, premijerka Ana Brnabić sastala se sa premijerom RS Radovanom Viškovićem, a razgovarali su i resorni ministri dve vlade, na bilateralnim sastancima.

Današnja sednica, koja se održava u Palati Srbija, deseta je zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske. 

Nakon sednice, predvidjeno je potpisivanje više sporazuma o saradnji u različitim oblastima, kao i obraćanje premijerke Brnabić i premijera Viškovića. 

Biće potpisani Memorandum o saradnji u oblasti tehnološkog razvoja i digitalizacije izmedju vlada Srbije i RS, koje će parafirati ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar za naučnotehnološku razvoj RS Srđan Rajčević. 

Takođe, biće potpisan i Memorandum o razmeni iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora, između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Uprave za inspekcijske poslove RS, na koji će potpise staviti resorna ministarka Zorana Mihajlović i v.d. direktor Uprave Danijela Batar. 

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić potpisaće Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija. 

Biće potpisan i Memorandum između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva za naučnotehnološi razvoj, visoko obrazovanje i informatičko društvo RS u oblasti stipendiranja mladih talenata, a potpisaće ih ministri Vanja Udovičić i Srdjan Rajčević. 

Prethodna zajednicka sednica vlada RS i Srbije održana je u avgustu prošle godine u Trebinju.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Prazna prica

28.02.2019 10:42

Bla bla bla ...

ODGOVORITE
Name

MOST NA DRINI

28.02.2019 11:45

SAD ĆE OPET PEDESETI PUT ZAKLJUČITI DA U IME NACIONALNOG JEDINSTVA TREBA MOST U LJUBOVIJI. OVI SU NAM MOZAK OKRENULI.

Name

LUKA

28.02.2019 12:29

JAO MAJKO MILA DAL SU NORMALNI,ŠTA IM ZNAČI ZAJEDNIČKA SJEDNICA,KAO DA POKAŽU NEKO JEDINSTVO. DAJTE BOLAN NARODU NORMALAM ŽIVOT,MANITE SE ĆORAVA POSLA.

ODGOVORITE