Угљевик: Подршка обољелој дјеци

Дјечији вртић "Мали Принц" из Угљевика организовао је данас у Центру за културу кампању под називом "Ријетки или не, важни су зар не?" у сусрет Међународном дану ријетких болести који се у свијету обиљежава 28. фебруара.

Република Српска 27.02.2019 | 21:30
Угљевик: Подршка обољелој дјеци
Директор вртића Данијела Нинић рекла је новинарима да су малишани на овај начин жељели да допринесу јачању свијести о прихватању различитости, а међу њима и прихватању особа са ријетким болестима.

"У нашем вртићу имамо дјевојчицу која је обољела од ријетке болести и настојимо да јој олакшамо живот у смислу да не долази у неке непријатне ситуације", рекла је Нинићева.

Јелена Петричевић, мајка Георгине која је обољела од неурофиброматозе и Ноонан синдрома, каже да у Републици Српској има неколико случајева ове ријетке болести.



"Неурофиброматоза је генетска болест која узрокује разне туморе дуж живаца, по тијелу и у тијелу, а Георгина има глиом оптичког нерва на оку и све се своди на праћење да ли он расте и да ли ствара проблеме са видом", навела је Петричевићева и  захвалила свима у Угљевику за разумијевање и подршку породици, као и настојању да се што више сазна о ријетким болестима како би се на вријеме препознале и лијечиле.

Данашњу кампању малишана подржала је и општина Угљевик.

Предсједник Скупштине ове подмајевичке општине Ђоко Симић најавио је  да ће ова  локална заједница и у будућности подржавати  све активности с циљем едукације и помоћи обољелима.

"Васпитачи и малишани  препознали  су  потребу да се укаже на ову ријетку болест, а ми ћемо учинити све да се помогне свој дјеци са посебним потребама како би им живот био лакши", рекао је Симић.

У оквиру овог едукативног програма "Ријетки или не, важни су зар не" малишани су се дружили са аниматорима.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фј

27.02.2019 21:53

Подрска.ДЈЕЦИ.

ОДГОВОРИТЕ