Ugljevik: Podrška oboljeloj djeci

Dječiji vrtić "Mali Princ" iz Ugljevika organizovao je danas u Centru za kulturu kampanju pod nazivom "Rijetki ili ne, važni su zar ne?" u susret Međunarodnom danu rijetkih bolesti koji se u svijetu obilježava 28. februara.

Republika Srpska 27.02.2019 | 21:30
Ugljevik: Podrška oboljeloj djeci
Direktor vrtića Danijela Ninić rekla je novinarima da su mališani na ovaj način željeli da doprinesu jačanju svijesti o prihvatanju različitosti, a među njima i prihvatanju osoba sa rijetkim bolestima.

"U našem vrtiću imamo djevojčicu koja je oboljela od rijetke bolesti i nastojimo da joj olakšamo život u smislu da ne dolazi u neke neprijatne situacije", rekla je Ninićeva.

Jelena Petričević, majka Georgine koja je oboljela od neurofibromatoze i Noonan sindroma, kaže da u Republici Srpskoj ima nekoliko slučajeva ove rijetke bolesti.



"Neurofibromatoza je genetska bolest koja uzrokuje razne tumore duž živaca, po tijelu i u tijelu, a Georgina ima gliom optičkog nerva na oku i sve se svodi na praćenje da li on raste i da li stvara probleme sa vidom", navela je Petričevićeva i  zahvalila svima u Ugljeviku za razumijevanje i podršku porodici, kao i nastojanju da se što više sazna o rijetkim bolestima kako bi se na vrijeme prepoznale i liječile.

Današnju kampanju mališana podržala je i opština Ugljevik.

Predsjednik Skupštine ove podmajevičke opštine Đoko Simić najavio je  da će ova  lokalna zajednica i u budućnosti podržavati  sve aktivnosti s ciljem edukacije i pomoći oboljelima.

"Vaspitači i mališani  prepoznali  su  potrebu da se ukaže na ovu rijetku bolest, a mi ćemo učiniti sve da se pomogne svoj djeci sa posebnim potrebama kako bi im život bio lakši", rekao je Simić.

U okviru ovog edukativnog programa "Rijetki ili ne, važni su zar ne" mališani su se družili sa animatorima.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Fj

27.02.2019 21:53

Podrska.DJECI.

ODGOVORITE