Допинг рација на Свјетском првенству!

Ухапшено петоро спортиста! Аустријске и немачке власти спровеле су на Светском првенству у нордијском скијању у Зефелду координисану акцију против међународне мреже допинговања.  Ухапшен са иглом у вени, "пале" и нектарине! Криминална група из Ерфурта се сумњичи да је годинама помагала спортистима у крвном допингу, на државним и међународним такмичењима.

Остали спортови 28.02.2019 | 10:15
Допинг рација на Свјетском првенству!
Извршен је претрес 16 кућа и ухапшено девет особа, а медју њима се налазе и два аустријска репрезентативца и један немачки спортски лекар.

Укупно је ухапшено петоро спортиста, међу којима су и казахстански и два естонска репрезентативца.

Када је реч о аустријским скијашима ради се о Домонику Балдауфу и Максу Хаукеу. Претреси и хапшења спорведена су по налогу тужилаштва у Минхену и Инсбруку, саопштила је аустријска криминалистичка слижба.

Услед међународне истраге због коришћена недозвољених средстава и метода у циљу допинга, полиција је открила криминалну организацију коју је водио 40.годишњи лекар у Немачкој.

Криминална групација је осумњичена да спроводи већ годинама допинг крви. Скијашки савез Аустрије (ОеСВ) већ једном је био у средишти великог допинг скандала 2006. на Олимпијским играма у Торину.

Хапшења на Светском првенству у нордијским дисциплинама!

Аустријска федерална полиција ухапсила је данас девет особа, од којих петоро споритста, у склопу рација у Аустрији и Немачкој током текућег Светског нордијског скијашког првенства.

Полиција је саопштила да је мета ових акција "откривање кључних особа у допинг мрежи која функционише широм света".

Највише претрага обављено је у аустријском Зефелду, где је у току Светско првенство.

Двоје аустријских и естонских репрезентативаца и један такмичар из Казахстана ухапшени су и биће испитани у наставку истраге.

"Један спортиста је ухваћен на делу. Он је ухваћен са трансфузијом крви у руци", навела је полиција.

"Криминална група из Ерфурта се сумњичи да је годинама помагала спортистима у крвном допингу, на државним и међународним такмичењима, како би побољшали њихове наступе и резултате и на тај начин добили нелегалне приходе", пише у саопштењу.

Светска антидопинг агенција навела је да је помогла у истрази у Аустрији, као и да су "рације биле део шире полицијске операције усмерене на криминалце из бројних европских земаља".

У заједничкој акцији аустријских и немачких власти "страдале" су чак и нектарине, у којима су пронађена убризгана недозвољена средства, а то је касније водило и до хапшења једног "спортског лекара" и једног "саучесника" у допремању "појачаног" воћа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар